• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Đoković opet u polufinalu!

Novak Đoković ponovio je rezultat iz 2008, kada je igrao polufinale Otvorenog prvenstva SAD. Protivnik će biti isti - Rodžer Federer.

 US OPEN: Đoković opet u polufinalu! Izvor: MONDO

I njegov protivnik u polufinalu biće isti kao ljetos - Rodžer Federer, koji je opravda ulogu favorita u duelu sa Robinom Soderlingom 3:1 (6:0, 6:3, 6:7, 7:6). Švajcarac je ostvario 39. uzastopnu pobjedu u Njujorku za 22. uzastopni plasman među četiri najbolja igrača na nekom grend slemu.

U četvrtfinalu, u srijedu kasno uveče po našem vremenu: Novak Đoković - Fernando Verdasko 3:1, po setovima 7:6, 1:6, 7:5, 6:2!

Španski teniser, koji se u posljednje vrijeme takoreći specijalizovao za betonske terene, nije mogao da se u igri na tri dobijena seta odupre četvrtom reketu svijeta.

Kako je vrijeme odmicalo, Novak je djelovao sve sigurnije, dok se Verdasko žalio na povredu trbušnih mišića i previjao na podu za vrijeme ljekarskih tajm-auta. Đoković je odigrao strpljivije i pametnije od Verdaska, otuda i 41:58 u neiznuđenim greškama (ali i 32:46 u "vinerima").

Obojica su napravila ukupno po četiri brejka, ali je Verdasko čak tri zabilježio u jedinom setu koji je riješio u svoju korist.

Svakako najvažniji na meču bio je onaj koji je Đoković napravio za vođstvo od 6:5 u trećem setu i u sljedećem gemu ga pretvorio u 2:1 u setovima.

Na kraju je ispalo odlično po srpskog tenisera, jer tri sata i pet minuta provedenih na terenu nisu "ništa" za četvrtfinale grend slem turnira.

Ko god mu bude rival u petak uveče, trebalo bi da ga Novak dočeka maksimalno spreman.

Drugi polufinalni par daće pobjednici mečeva Rafael Nadal (3) - Fernando Gonzales (11) i Huan Martin Del Potro (6) - Marin Čilić (16).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC