• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (EP): Srbima za kraj borba za peto mjesto

Srbija se oprostila od borbe za medalje na EP u Turskoj, ali će u poslednjem duelu pokušati da obezbedi plasman na naredni šampionat, 2011.

 ODBOJKA (EP): Srbima za kraj borba za peto mjesto Izvor: MONDO

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković izjavio je poslije pobjede nad selekcijom Finske (3:0) da je njegova ekipa zadovoljna učinjenim, iako se neće boriti za medalju na Evropskom prvenstvu.

Uprkos ubjedljivom trijumfu Srbija neće igrati u polufinalu, pošto su Bugarska i Rusija ostvarile bolji plasman poslije trijumfa nad Holandijom, odnosno Italijom.

"Uprkos svemu, ovo je veoma važna pobjeda. U ovakvim mečevima reprezentacija treba da pokaže karakter. Najlakše je otići sa Evropskog prvenstva, ali naša obaveza je, iako nismo u situaciji da se borimo za medalju, da pokažemo visok nivo igre i ekipe", rekao je Kolaković poslije utakmice.

"Dobro smo se zabavljali, iako nećemo igrati u polufinalu i spremili za duel protiv Holandije. Na tom meču potrebna nam je pobjeda kako bismo ostali u trci za peto mjesto koje vodi direktno na naredno Evropsko prvenstvo".

Selektor je istakao da poslije "ventil" meča u posljednjem duelu u grupi F neće biti mjesta za zabavu.

"Protiv Holandije nećemo imati priliku da se zabavljamo, to je važna utakmica zbog petog mjesta na Evropskom prvenstvu. Daćemo sve od sebe, probaćemo da pobijedimo. Oni su u usponu forme, što se vidjelo na duelu protiv Bugarske, gdje su bili blizu pobjede", smatra Kolaković.

Reprezentativac Srbije Andrija Gerić rekao je da je njegova ekipa odigrala dobru utakmicu ali i da će pokušati da pobijedi Holandiju kako bi turnir završila na što bolji način.

"Igrali smo dobro protiv Finske, ali ne, čini se sa sto odsto svojih mogućnosti, ali protiv Holandije moraćemo da pružimo maksimum. Želimo da što bolje završimo prvenstvo pa ćemo, kada se saberemo, da analiziramo rezultate. Holanđani igraju dobro na turniru i biće nam teže nego protiv Finske", rekao je Gerić.

Korektor reprezentacije Srbije Saša Starović istakao je dobru igru timu, uprkos tome što su bili svjesni da neće imati priliku da se bore za medelju.

"Počeli smo slabije jer smo znali da ne idemo u polufinale, ali i pored toga dobro smo igrali i sada nastavljamo borbu za peto mjesto. Neće biti lako protiv Holanđana, nećemo igrati sa istim žarom kao da smo u polufinalu. Nadam se da ćemo pobijediti jer je to posljednja utakmica i želimo da se na lijep način oprostimo od takmičenja i osvojimo peto mjesto", rekao je Starović.

Duel Srbije i Holandije, koje imaju isti skor (2-2) igra se od 19 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC