• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Nadam se dobrom danu protiv Federera

"Ne treba da trošim riječi na Federera. Njegov učinak na US Openu sve govori, jer pet posljednjih godina osvaja titule", kaže Srbin.

 Đoković: Nadam se dobrom danu protiv Federera  Izvor: MONDO

Novak Đoković je bez većih problema ovjerio plasman u polufinale US Opena poslije trijumfa nad Fernandom Verdaskom (3:1). On ističe da će mu prolaz među četvoricom najboljih u Njujorku mnogo značiti na psihološkom planu, pošto takav uspjeh nije napravio na gren slemovima ove sezone.

"Osjećaj je sjajan, posebno zbog neuspjeha na posljednja tri gren slema. Psihički je za mene bilo vrlo važno da prebrodim ovaj izazov i prvi put ove godine dođem do polufinala", rekao je srpski teniser koji će treću godinu zaredom igrati polufinale na posljednjem gren slemu sezone.

Iako je na duelu protiv Verdaska sve izgledalo lako, Đoković kaže da je na terenu bilo drugačije.

"Naročito loše igrao sam u prvom setu. Napravio sam mnogo neiznuđenih greški, kao i Fernando, i to zaista nije bio kvalitetan set. Uz mnogo sreće stigao sam do taj brejka, koji sam uspio da dobijem. Tek u nastavku uspio sam da stignem do pravog ritma", rekao je Đoković.

"Sada osjećam neku vrstu olakšanja i samo se nadam da ću nastaviti da igram dobro i izazovem Federera", dodao je najbolji srpski teniser.

On će za ulazak u finale igrati upravo protiv najboljeg na svijetu. Federer je, takođe sa 3:1 (6:0, 6:3, 6:7, 7:6), u četvrtfinalu eliminisao 12. nosioca Robina Soderlinga i ostvario 39. uzastopnu pobjedu u Njujorku.

On je tako stigao do rekorda - 22. uzastopnog plasmana u polufinale gren slem turnira, što do sada nije pošlo za rukom nijednom teniseru.

"Ne treba da trošim riječi na Federera. Njegov učinak na US Openu sve govori, jer pet posljednjih godina osvaja titule. Svi znamo kako igra. Sastajali smo se mnogo puta i tajni nema. Samo je pitanje ko će imati dobar dan. Nadam se da ću to biti ja",
naveo je Đoković i dodao da će dan pauze iskoristiti da se odmori igrajući golf.

"Nikada ne možete da igrate savršeno... osim ako ste Federer", dodao je uz osmijeh Đoković, koga je Federer, koji pokušava da osvoji šestu uzastopnu titulu u Njujorku, i prošle godine eliminisao u polufinalu posljednjeg gren slema sezone.

Godinu dana ranije Đoković je stigao do finala, ali je ponovo naletio na Federera.

"Zaista volim da igram ovde. Podloga mi odgovara, atmosfera, zabava, šou, sve mi se dopada, a rezultati to potvrđuju", istakao je Đoković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC