• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Organizatori i kiša muče Nadala

Nadal bi mogao da prospe vodu u lice organizatorima, koji na US Openu iz sezone u sezonu nerviraju igrače svojim idejama i rasporedom.

 US OPEN: Organizatori i kiša muče Nadala Izvor: MONDO

Rafael Nadal i Fernando Gonzales moraće svoj meč četvrtfinala US Opena da završe u petak, najvjerovatnije poslije prvog polufinala ženskog singla između (2) Serene Vilijams i Kim Klajsters.

Duel aktuelne i bivše šampionke US Opena otvara program na najvećem stadionu, Artur Eš u 18.30 po našem vremenu, a potom bi (3) Nadal i (11) Gonzales trebalo da ponovo istrče na teren i nadaju se da ih ovog puta kiša neće prekinuti.

U petak rano ujutru po srednjeevropskom vremenu, Španac i Čileanac igrali su veoma neizvjestan meč. Gonzales nije iskoristio dve set lopte prije taj-brejka u prvom setu, koji je potom izgubio rezultatom 7:4. To ga nije obeshrabrio, pa je po izuzetno snažnom vjetru nastavio dobro i u drugom setu.

Ponovo se igrao taj-brejk, ali je pljusak počeo kod rezultata 3:2 za Nadala, na servis Gonzalesa.

Nadal bi mogao da prospe vodu u lice organizatorima, koji na US Openu iz sezone u sezonu nerviraju igrače svojim idejama i rasporedom. Ovog puta, sve je išlo u korist prvom nosiocu Rodžeru Federeru i svima koji su se našli u njegovoj polovini žrijeba, što je slučaj i sa Novakom Đokovićem.

Njih dvojica imaju dva potpuno slobodna dana između četvrtinalnih mečeva i međusobonog polufinala.

Nadal i Gonzales će svoj duel završiti u petak, pobjednik će polufinale igrati u subotu, a ako stigne do finala, ono je već u nedjelju. Više je primjera kada je "kult" igranja polufinala i finala dan za danom uticalo na ishod turnira, a jedan je bio 1985. godine kada su Džon Mekenro i Mats Vilander igrali drugo polufinale u subotu skoro pet sati, Mekenro je dobio meč i sutra bio počišćen sa terena od stran Ivana Lendla u tri seta.

Nadal za sada dobro stoji sa koljenima, zbog kojih nije igrao od turnira u Madridu maja ove godine, ali su ga protiv Gonzalesa mučili trbušni mišići.

Prije Nadalovog i Gonzalesovog, na Ešu je odigrano treće četvrtfinale u kojem je (6) Huan Martin Del Potro zaustavio zahuktalog (16) Marina Čilića. Hrvat je na putu do četvrtfinala, između ostalih, izbacio i drugog nosioca Endija Mareja i to sa ubjedljivih 3:0, protiv Del Potra je počeo odlično, poveo sa 1:0, ali do kraja meča glatko izgubio tri seta - 3:1 (4:6, 6:3, 6:2, 6:1).

Argentinac sada čeka ishod Nadalovog i Gonzalesovog meča, dok je drugo polufinale od ranije poznato i u njemu će se u subotu uveče sastati (1) Rodžer Federer i (4) Novak Đoković.

Poslije Nadala i Gonzalesa, na teren će istrčati belgijska senzacija Janina Vikmajer, koja će protiv devete nositeljke ženskog singla, Dankinje Karolin Voznijacki pokušati da se domogne prvog gren slem finala u karijeri. Program u petak, ne prije 21.30 zatvaraju finalisti muškog dubla, u kojem učestvuju dvojica Indijaca, na dve strane: Leander Paeš i Maheš Bupati.

Paeš i Čeh Lukaš Dluhi igraju protiv Bupatija i Marka Noulsa sa Bahama.

U finale ženskog dubla već su se plasirale sestre Venus i Serena Vilijams, četvrte nositeljke, pobjedom nad (13) Alizom Klejbanovom i Katerinom Makarovom - 2:1 (7:6, 3:6, 6:2). U drugom polufinalu sastaće se (1) Kara Blek i Lejzel Huber iz SAD i (3) Samanta Stosur i Rene Stabs iz Australije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC