• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Srbi iznenađeni dočekom na aerodromu

Odbojkaši Srbije nisu osvojili medalju na EP u Turskoj, ali ih je srpska ministarka sporta iznenadila i dočekala na aerodromu.

 ODBOJKA: Srbi iznenađeni dočekom na aerodromu Izvor: MONDO

Srpski odbojkaški osvojili su peto mjesto na EP u Turskoj, ali ih je i pored toga ministarka sporta u Vladi Srbije Snežana Marković-Samardžić sačekala na beogradskom aerodromu.

Svi članovi srpskog tima bili su iznenađeni potezom ministarke, jer ni u nekim ranijim situacijama, kada su bilježili uspjehe nije im preiređen doček. Svi su upravo to podvukli kada je avion sletio na aerodrom "Nikola Tesla".

"Hvala što ste nas dočekali! Kad sportisti ne ostvare neke svoje snove i ciljeve obično ih niko ne dočeka i nisu navikli na pažnju ove vrste. Nama ovo prija, kao i podrška Ministarstva sporta i omladine", rekao je selektor odbojkaša Igor Kolaković.

I kapiten Nikola Grbić je bio prijatno iznenađen postupkom ministarke.

"I kad smo ostvarivali neke veće uspjehe, nisu nas dočekivali, a osvajanjem petog mjesta, eto, dožvjeli smo da budemo dočekani i to ima veliku vrijednost za mene", rekao je Grbić.

MINISTARKA: Momci, glavu gore



Odbojkaši Srbije nisu osvojili medalju, ali su zato petim mjestom obezbedili direktno učešće na narednom šampionatu Evrope u Austriji i Češkoj.

Selektor Kolaković je rekao da nema razloga za neko pretjerano razočaranje. "Imali smo i pobjede i poraze, ali mislim da smo u svim utakmicama bili dostojanstveni. Takvi ćemo biti i ubuduće. Ova reprezentacija ima duh, zajedništvo i ambiciju".

Nikola Grbić je dodao da se ne bi radovao da je bio drugačiji rasplet u grupi, odnosno da su "orlovi" otišli dalje samo zato što je neko drugi izgubio.

"Krenuli smo na EP sa drugačijim ambicijama, jer smo htjeli među četiri, iako smo znali da je put do polufinala jako težak. U momentima kad je bilo važno i Bugarska i Rusija igrali su bolje od nas i treba im čestitati. Ne volim da idem dalje zato što je neko drugi pobijedio ili izgubio, ja to više volim da uradim na terenu. U neku ruku je i u redu što ne idemo dalje jer smo izgubili dvije utakmice",
rekao je Grbić.

Ovo je prvi put da otkako Grbić igra, srpski nacionalni tim nije ušao u polufinale evropskog prvenstva.

"Nijanse odlučuju. Ima puno ekipa koje mogu da pobijede i izgube od svakoga. Drago mi je što smo uspjeli da ostvarimo plasman za naredno EP. Mislim da je posljednja pobjeda (nad Holandijom) ustvari polazna tačka za ubuduće, za, nadam se, nove pobjede i medalje".

Ministarka je odbojkašima je pružila neku vrstu utjehe.

"Sport ima izuzetno važnu vaspitnu dimenziju. Jesu rezultati bitni i nas su odbojkaši razmazili da uvijek imaju izvanredne rezultate, ali je veoma važan i ljudski faktor i mislim da su srpski odbojkaši mentalno jaki, to se vidjelo kroz jake utakmice, pogotovo na utakmici sa Holandijom. Ova ekipa je ostvarivala odlične rezultate, a tek očekujemo da takvi budu i ubuduće. Nema razloga da budem nezadovoljna i došla sam da im kažem da jesam zadovoljna", rekla je Snežana Marković-Samardžić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC