• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Serena prijetila "ubistvom"?

Da li je Serena Vilijams prijetila linijskom sudiji da "će je ubiti" i da li je zbog toga opravdano izgubila meč?

 US OPEN: Serena prijetila "ubistvom"?  Izvor: MONDO

Odgovor na to pitanje zna samo američka teniserka, sudija i nekoliko gledalaca koji su sjedili u prvom redu prepunog Artur Eš stadiona na Flešing Medousu...

Bilo kako bilo - na meč loptu za Kim Klajsters u drugom polufinalu US Opena, mlađa od sestara Vilijams dobila je drugu zvaničnu opomenu od strane glavnog sudije zbog kršenja "koda" i nesportskog ponašanja što je automatski značilo da je izgubila polufinale i titulu osvojenu 2008. godine u finalu protiv Jelene Janković.

U isto vrijeme, to je značilo da se Kim Klajsters plasirala u finale US Opena, turnira koji je osvojila 2005. godine, ali i da je to učinila kao supruga i majka, pravo poslije povratka sa - dvoipogodišnje pauze.

U noći između subote i nedjelje, u Njujorku se dogodilo nešto što nije još od vremena Džona Mekenroa i Ilije Nastasea, kada su dva velikana napravila pravi rat na Artur Ešu u kojem je publika "odlijepila".

Šta se dogodilo?

Šampionka je izgubila prvi set sa 6:4 od Belgijanke i tada je raznijela reket o podlogu... Automatski je dobila prvu javnu opomenu.

Meč je nastavljen i aktuelna i bivša prvakinja četvrtog gren slema sezone stigle su do rezultata 6:5 za Klajsters i 15:30 na servis Serene Vilijams. U trenutku kada se Amerikanka nalazila na dva poena od eliminacije, na drugi servis zglazila je osnovnu liniju i linijski sudija je bez razmišljanja uzviknula: "Foot fall!"

Bio je to drugi put na meču da je Vilijamsova zgazila liniju prilikom servisa, ali ovog puta to je značilo da Klajsters ima dvije meč lopte...

Iako je usporeni snimak potvrdio da je sudija bila u pravu, u Sereni je sve prokuvalo i ona je prišla nesrećnoj ženici i sasula joj svašta u lice, upiruću reketom u nju. Kada se uvrijeđena šampionka vratila da servira, a sudija sabrala i shvatila šta joj je sve rečeno, otrčala je do glavnog sudije Luiz Engcel i prepričala joj razgovor, što je bilo dovoljno da na teren dođe glavni sudija turnira Brajan Erli.

Poslije kratkog razgovora sa "žrtvom" samo je pogledao u Serenu i slegao ramenima.

U tom trenutku, Serena je prišla i glasno izgovorila: "Ja joj rekla da ću je ubiti!? Ne budite smiješni, to nije tačno".

Iz toga se jasno može zaključiti zbog čega je sudija prijavio teniserku, koja je potom dobila drugu javnu opomenu zbog nesportskog ponašanja i izgubila meč.

Kasnije je na zvaničnom sajtu US Opena u saopštenju samo konstatovano da je Serena "prekršila teniski kod ponašanja" i da se "ponijela nesportski", što joj je poslije prve opomene na kraju prvog seta donijelo gubitak poena (odnosno dodjeljivanje poena protivnici) na meč loptu.

Kraj meča kakav nije željela ni Kim Klajsters, ni publika... Ali.

"Nisam srećna što se meč u kojem sam igrala tako dobro, završio na ovaj način", rekla je Klajsters.

"U ovom trenutku malo sam zbunjena, jer sam pokušala da se fokusiram da osvojim posljednji poen. Onda su se stvari završile malo drugačije nego što sam očekivala".

"Nisam zgazila servis liniju cele sezone, dok nisam došla u Njujork. Kada budem dolazila sljedeći put možda ću servirati metar ili dva iza osnovne linije", rekla je Serena.

Duel između Kim i Serene počeo je 32 časa i 51 minuta poslije prvobitno zakazanog vremena zbog pljuskova u Njujorku.

Dvadeset minuta poslije eliminacije, Serena je izjavila da je "prilično sigurna da je zgazila liniju".

"Ako je pozvala faul, mora da je vidjela. Radila je svoj posao. Ne želim da je napadam zbog toga", smirila se druga teniserka na WTA listi.

Bila je ovo tek druga pobeda Kim Klajsters nad Serenom Vilijams u deset mečeva u karijeri. Belgijanka (26 godina) će se u finalu sastati sa devetom nositeljkom, Dankinjom Karolin Voznijacki koja je u prvom polufinalu, lako, sa 2:0 (6:3, 6:3) pobijedila senzaciju iz Belgije, 19-godišnju Janinu Vikmajer.

Voznijacki, koja takođe ima 19 godina, ove sezone osvojila je već tri titule, a u nedjelju rano ujutru po srednjeevropskom vremenu postala je prva Dankinja, ujedno i Danac, koja se plasirala u finale nekog gren slem turnira u Open eri.

Ona će pokušati u finalu da spreči Klajstersovu da postane prva teniserka koja je osvojila titulu na US Openu, a da je u glavni žrijeb stigla zahvaljujući "vajld karti" organizatora. Belgijanka je protiv Serene zabilježila 13. uzastopnu pobjedu na US Openu, računajući 2005. godinu kada je osvojila titulu i potom se povukla iz tenisa. Takođe, Kim je postala prva igračica koja je na US Openu pobijedila i Serenu i Venus...

I to je uradila dva puta, prvo 2005, potom i 2009. godine.

Žensko finale, kao i muško, na programu je u ponedjeljak.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC