• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Propustio sam svoje šanse

Novak Đoković rekao je da je razočaran što nije uspio da iskoristi šanse koje su mu se ukazale na meču protiv Rodžera Federera.

 Đoković: Propustio sam svoje šanse Izvor: MONDO


Srpski teniser dodao je da na tom duelu nije imao dovoljno sreće.

Đoković nije uspio da se plasira u finale US Opena pretrpivši poraz od prvog nosioca i petostrukog osvajača trofeja Rodžera Federera - 7:6, 7:5, 7:5.

"Mislim da sam bio blizu osvajanja sva tri seta. Kada se približim i uspijem da dođem do brejk prilika neobjašnjivo počnem da pravim greške. Ne bih da pričam o sreći, ali mislim da je na ovom meču nisam imao. I zbog toga sam razočaran", rekao je Đoković poslije meča.

A Federer je na drugoj strani sve uspjevao da vrati, uključujući i lopticu koja mu je donijela meč poen.

Đoković je u šestom gemu prvog seta napravio brejk i poveo sa 4:2, ali je Švajcarac odmah uzvratio istom mjerom, a zatim i izjednačio.

"Najgore sam odigrao u sedmom gemu prvog seta. Ko zna šta bi se desilo da sam poveo sa 5:2, možda bi se stvari promijenile... Kada povedete u meču steknete veliku prednost, dobijete potrebno samopouzdanje, a protivniku postane mnogo teže", rekao je srpski igrač.

Četvrti teniser svijeta rekao je i da je zadovoljan igrom u drugom i trećem setu, ali da je razočaran što nije uspio da iskoristi ukazane šanse.

"Volio bih da sam iskoristio prilike. Imao sam ih nekoliko, ali nisam uspio da se snađem. Zbog toga sam razočaran. Kada je trebalo da učinim nešto bolje - jednostavno nisam uspio. Ali to je tenis. Izgubio sam. Imao sam prilike, nisam ih iskoristio i zbog toga žalim. Međutim, predstoji mi još mnogo uspješnih godina", dodao je Đoković.

Federer će u finalu igrati protiv Argentinca Huana Martina Del Potra, koji je poslije tri seta 6:2, 6:2, 6:2 pobijedio Španca Rafaela Nadala.

To će biti 21. gren slem finale za Švajcarca, koji će pokušati da ostvari 41. uzastopnu pobjedu na US Openu i osvoji 16. trofej "velike četvorke" u karijeri.

"Sada sam smiren. Videćemo kako će biti uoči finala, ali volio bih da nastavim sa dobrim igrama. Bilo bi sjajno kada bih osvojio svoj prvi gren slem kao otac", rekao je Federer.

Finalni meč biće igran u ponedjeljak, umjesto u nedjelju kako je to planirano, jer je kiša u Njujorku zadala mnogo problema organizatorima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC