• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serena se izvukla sa 10.000 dolara kazne

Američka teniserka Serena Vilijams kažnjena je sa 10.000 dolara zbog nedoličnog ponašanja na polufinalnom meču US opena protiv Kim Klajsters.

 Serena se izvukla sa 10.000 dolara kazne Izvor: MONDO

Istraga protiv mlađe sestre Vilijams će, međutim, će biti nastavljena kako bi se utvrdilo da li će ona biti dodatno kažnjena.

Vilijams je mogla da bude i oštrije kažnjena, pošto kazna od 10.000 dolara nije maksimalna za nesportsko ponašanje na grend slem turnirima. Teniseri mogu da dobiju tri odsto kazne od ukupne zarade na turniru, a Serena je za plasman u polufinale u Njujorku zaradila 350.000 dolara.

U saopštenju organizatora poslednjeg grend slem turnira navodi se da će direktor grend slem komiteta "utvrditi da li je nesportskim ponašanjem Serena Vilijams ozbiljno prekršila pravila, zbog čega bi mogla da bude dodatno kažnjena".

Vilijams, koja je branila titulu u Njujorku, kažnjena je i sa 500 dolara jer je razbila reket u prvom setu polufinalnog meča protiv Kim Klajsters. Belgijanka je pobijedila sa 6:4, 7:5, a zatim i osvojila trofej pobjedom nad Karolinom Voznijacki.

U drugom setu, prvi vođstvu Klajstersove od 6:5 i 15:30, Vilijams je napravila duplu servis gršku, nakon što je pomoćni sudija presudio da je prilikom drugog servisa nagazila osnovnu liniju.

Belgijska teniserka tako je povela sa 40:15, a meč poen osvojila je zato što je Vilijams, umjesto da ponovo servira, počela da viče i psuje linijskog sudiju koja je ukazala na njenu grešku.

"Da mogu uzela bih ovu... loptu i nabila ti je u tvoje... grlo", kazala je Vilijamsova i nastavila da viče i reketom pokazuje u pravcu sudije.

U saopštenju organizatora US opena dodaje se da teniseri ne bi smeli sebi da dozvole nedolično i neprosfesionalno ponašanje, bez obzira na okolnosti.

Takodđe, oglasila se i Serena Vilijams. Ona je u saopštenju navela da su je savladale emocije, zbog čega je neprikladno reagovala.

"Svi ste mogli da vidite sa koliko strasti igram tenis. Sada, kada sam se sabrala, shvatila sam da su me emocije savladale prilikom komunikacije sa linijskim sudijom i neslaganja sa njegovom odlukom. To se desilo u žaru borbe, zbog toga sam tako reagovala", navodi se u saopštenju.

"Htjela bih da zahvalim mojim navijačima koji shvataju da sam i ja samo čovjek. Radujem se nastavku zajedničke saradnje sa navijačima, profesionalne i lične, a iz ove situacije ću svakako izvući pouke", poručila je Serena navijačima.

Sestre Vilijams u ponedjeljak od 19 sati igraju finale u dublu protiv prvih nosioca Kare Blek i Lizel Huber, a poslije tog meča na programu je finale muškog singla izmedju rodžera Federera i Huana Martina Del Potra.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC