• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP: Srpkinje čekaju rivale do kraja novembra

Žreb za Svjetsko prvenstvo odbojkašica, koje se od 29. oktobra do 14. novembra 2010. održava u Japanu, biće obavljen 24. novembra u Tokiju.

 SP: Srpkinje čekaju rivale do kraja novembra Izvor: MONDO

Na šampionatu će igrati 24 reprezentacije koje će, prema nepromijenjenom sistemu takmičenja, u prvoj fazi biti podeljene u četiri grupe sa po šest timova. Plasman u drugu fazu prvenstva izboriće po četiri najuspješnije ekipe koje će formirati dve grupe sa po osam ekipa, a prolaz u polufinale obezbijediće po dve prvoplasirane reprezentacije.

Žrijeb će biti poludirigovan, s obzirom na to da će ekipe biti podijeljene u grupe na osnovu plasmana na FIVB rang listi, koja će biti objavljena po završetku kontinentalnih šampionata.

Direktan plasman na prvenstvo svijeta obezbijedili su domaćin Japan i aktuelni svjetski prvak Rusija, dok su kroz kvalifikacije učešće izborile, pored Rusije, još osam selekcija iz Evrope (CEV) - Srbija, Holandija, Njemačka, Poljska, Italija, Turska, Češka i Hrvatska.

Iz Sjeverne i Srednje Amerike (NORSEKA) na šampionat su se plasirale Kuba, Dominikanska Republika, SAD, Portoriko, Kanada i Kostarika, iz Azije (AVC), pored Japana, prošle su još četiri ekipe - Kina, Tajland, Koreja i Kazahstan, dve reprezentacije dolaze iz Južne Amerike (CSV) - Brazil i Peru, kao i iz Afrike (CAVB) - Kenija i Alžir.

Domaćini utakmica na šampionati biće 12 japanskih gradova Saporo, Tokio, Saitama, Hamamacu, Nagano, Macumoto, Nagoja, Osaka, Kobe, Hirošima, Kagošima i Fukuoka.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC