• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brijatore: Žrtvovao sam se za Reno

Flavio Brijatore je izjavio da je ostavku na mjesto direktora Renoa podnio da bi spasio ekipu od izbacivanja iz šampionata Formule 1.

 Brijatore: Žrtvovao sam se za Reno Izvor: MONDO

Reno je priznao da je namjestio prošlogodišnju trku za Veliku nagradu Singapura, a pored direktora tima Flavija Brijatrorea, ostavku je podnio i tehnički direktor Pet Simonds.

Saslušanje čelnika Renoa zakazano je za 21. septembar i prema prvim reakcijama malo je vjerovatno da bi sve moglo da završi na ostavkama čelnih ljudi francuskog tima.

Flavio Brijatore je izjavio da je ostavku na mjesto direktora Renoa podnio da bi spasio ekipu od izbacivanja iz šampionata Formule 1.

"Pokušao sam da spasim ekipu od najgoreg. To je bila moja dužnost i zbog toga sam podnio ostavku", rekao je Brijatore.

Trostruki prvak svijeta Austrijanac Niki Lauda smatra da bi ovo morala da bude prekretnica u da je posljednji čas da Međunarodna automobilistička federacija konačo zauzme čvrst stav.

"Špijunski skandal od prije dve godine je bio veoma ozbiljna stvar, ali je istina da mehaničari iz svih ekipa uvijek međusobno razgovaraju o tehničkim rješenjima. Ovo što se sada desilo je presedan i riječ je o najvećoj šteti koju je pretrpila F1 otkako postoji. Ukoliko želi da sačuva kredibilitet tog sporta, FIA konačno mora zauzeti čvrst stav i drakonski kazniti Reno", rekao je Lauda.

Sa njim se složio još jedan trostruki šampion Britanac Džeki Stjuart.

"Nešto je temeljno pogrešno i trulo u srcu Formule 1. Nikada ovaj sport nije u ovoj mjeri bio autodestruktivan. Milioni poklonika F1 su zgađeni svime što se dešava u našem sportu koji srlja iz krize u krizu, pri čemu svako optužuje svakoga", kaže Stjuart.

Prvi čovjek Formule 1 Berni Ekleston, koji je sa Brijatoreom suvlasnik engleskog fudbalskog kluba Kvins Park Rendžes, nije mogao da nađe riječi opravdanja za svog partnera.

"Velika je šteta što je Flavio karijeru u Formuli 1 završio na ovako ružan način. Nemoguće je naći opravdanje za to. To što je uradio bilo je potpuno nepotrebno i velika je šteta što se sve to desilo", rekao je Ekleston.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC