• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Važan je cilj, a ne protivnik

Srpski teniseri uvjereni da će savladati Uzbekistance i pozivaju navijače da dođu u što većem broju, jer je ulaz besplatan.

 DK: Važan je cilj, a ne protivnik Izvor: MONDO

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović ocijenio je da je njegova ekipa mnogo kvalitetnija od selekcije Uzbekistana, ali da ne smije da potcijeni protivnika u baražu za ostanak u Svjetskoj grupi.

Meč između Srbije i Uzbekistana u baražu za ostanak u Svjetskoj grupi igra se za vikend u Beogradskoj areni.

"Velika je razlika u kvalitetu ekipa, ali nikako ne smijemo da potcijenimo protivnika. Dejvis kup je specifično takmičenje i bilo je mnogo iznenađenja. Igra se na tri pobjede, mečevi se igraju svakodnevno i svaka ekipa koja pobijedi u takvim uslovima sigurno zaslužuje pobjedu", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

On je dodao da je gledao mečeve Istomina na nedavno završenom Otvorenom prvenstvu SAD i istakao da se radi o kvalitetnom igraču.

"On je kompletan igrač, podjednako dobro igra sve udarce, ali mu nedostaje kontinuitet. Njihovi teniseri će biti motivisani, pobijedili su Japan u prethodnoj rundi i nisu slučajno stigli do baraža. Neće se unaprijed predati".



Organizatori meča odlučili su da ulaz na mečeve bude besplatan, a ulaznice će se dijeliti od petka u 10 sati na ulazima u Beogradsku arenu.

"To je dobar potez, a mi smo očekivali punu Arenu. Možda Uzbekistan nije atraktivan protivnik, ali vjerujem da ćemo u budućnosti imati više sreće sa žrijebom i da ćemo dogurati što dalje u Dejvis kupu jer želimo da jednog dana osvojimo trofej", završio je Bogdan Obradović.

Janko Tipsarević će igrati prvi meč programa u petak protiv Istomina (13 sati).

"Igrao sam sa njim prije tri ili četiri godine na šljaci i pobijedio. Od tada je mnogo napredovao, na US openu igrao je u trećem kolu. Želim da Srbija ostane u Svjetskoj grupi i da donesem prvi poen ekipi", rekao je Tipsarević.

On je dodao i da je dobro pripremljen za predstojeće mečeve, ali da mu ponekad nedostaje samopouzdanje. Međutim, istakao je da je motivisan i da uvijek pruža dobre igre u Dejvis kupu.

"Vratio sam se ranije sa US opena, dobro sam trenirao, spremio se fizički i psihički. Do kraja godine neću raditi sa trenerom, ali ću od početka sljedeće sezone imati stalnog trenera. Uvijek sam pružao dobre partije u Dejvis kupu jer sam igrao rasterećeno".





Tipsarević je pozvao navijače da ispune dvoranu jer je važan cilj, a ne ime protivnika.

"Mi se borimo za ostanak u Dejvis kupu i tako navijači moraju da razmišljaju, a ne da ćemo 'počistiti' Uzbekistan. Potrebna nam je podrška, a znam da će svi doći u Arenu kada budemo igrali protiv Rusije ili Španije", zaključio je Janko Tipsarević.

Viktor Troicki i Nenad Zimonjić složili su se da navijači ne bi trebalo da prave razliku među protivnicima i poručili da su spremni za predstojeće mečeve.

Predsjednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović rekao je da reprezentacija Srbije po kvalitetu zaslužuje da igra u polufinalu ili fianlu Dejvis kupa.

"Očekujem dobar tenis i nadam se pobjedi. Uzbekistanci nisu slučajno u baražu, ali mislim da su slabiji, dok je nama mjesto u polufinalu i finalu. Otvorili smo vrata Arene jer želimo da bude mnogo navijača i da svima pokažemo da se svjetski tenis igra u Srbiji", rekao je Živojinović.

Najbolje rangirani teniser Uzbekistana Denis Istomin rekao je da je u sjajnoj formi, da očekuje dobre mečeve i da mu odgovara tvrda podloga koja je postavljena u Areni.

"Spremni smo da igramo protiv jake ekipe Srbije. Osjećam da sam u najboljoj formi. Igram protiv Janka, on je kvalitetan igrač, ali nadam se najboljem", rekao je Istomin.

Mečeve između Srbije i Uzbekistana sudiće Francuz Remi Azemar, Marijana Alveš iz Portugala i Britanac Džejms Ketavong.

Inače, akteri predstojećeg Dejvis kup meča, u društvu selektora i funkcionera, pojačanji Novakom Đokovićem, koji neće igrati, imali su zajedničku večeru u srijedu uveče (na slikama).

(Beta, foto TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC