• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hasanefendić: Svako bi preuzeo Srbiju

Novi selektor Srbije tvrdi da mu je zadovoljstvo što će voditi prespektivan tim koji ima veliki potencijal.

 Hasanefendić: Svako bi preuzeo Srbiju Izvor: MONDO

Rukometni savez Srbije imenovao je za novog selektora muške reprezentacije Seada Hasanefendića.

Trener njemačkog Gumersbaha priznaje da je za njega velika čast što mu je RSS ukazao povjerenje i postavio ga na kormilo srpskog nacionalnog tima.

"Biće mi zadovoljstvo i čast da poslije 15 godina komuniciranja na njemačkom i španskom, pričam na srpskom jeziku, ali i priznanje da predvodim kvalitetan tim kakav je Srbija. Od mene očekuju mnogo i spreman sam da to i uradim. Biti selektor bilo koje države je ogromna čast, pogotovo Srbije. Ova zemlja ima veliku i bogatu tradiciju u ovom sportu. Takođe, trenutno ima jednu ozbiljnu ekipu pa vjerujem da ne postoji trener koji ne bi volio da stane na njeno čelo", izjavio je novi selektor Srbije za "Blic".

On je istakao da će poslije upoznavanja igrača odmah prionuti na posao i pripremiti tim za Evropsko prvenstvo u Austriji naredne godine.

"Očekujem nastavak dobrih rezultata mog prethodnika, ali i poboljšanje, kao i progres ekipe i stabilnost na velikim takmičenjima. Želja je da u Austriji ostvarimo zapažen plasman, bila bi to podloga i okosnica za rad pred ono najvažnije - 2012, kada nas čeka Evropski šampionat u Beogradu i Olimpijske igre u Londonu".

"Već sam počeo da proučavam, analiziram, razgovaram, selektiram, Srbija mora da ima nivo. Imamo jako dobre igrače koji dolaze iz velikih evropskih klubova, a od kojih je potrebno napraviti tim. Potrebno je ispuniti neke stavke, kolektiv je osnov svega, zatim disciplina, odnos prema zemlji čiji se grb nosi na dresu, dobra atmosfera je možda najvažnija, ali i poštovanje rivala", rekao je Hasanefendić i najavio da će prvo okupljanje selekcije biti 28. oktobra u Nišu na meču protiv Francuske, u okviru proslave 60. rođendana Rukometnog saveza Srbije.

Iskusni stručnjak tvrdi da sa sadašnjim klubom ima ugovor do juna 2010, ali da, u slučaju da ne produži vjernost sa Nijemcima, ostaje na čelu Srbije.

"Gumersbah nije bio protiv još jednog mog angažmana, naprotiv, ako ne produžim sa njima saradnju narednog ljeta, ostaću da sa Srbijom napravim što bolje rezultate, jer je u rukometu potrebno stalno potvrđivanje",
izjavio je Hasanefendić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC