• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić: Kod kuće je najljepše

Najbolji srpski dubl igrač priželjkuje da i naredni Dejvis kup meč bude u Beogradu. U nedjelju će igrati Bozoljac i Troicki.

 Zimonjić: Kod kuće je najljepše Izvor: MONDO

Lako i ubjedljivo, kako se i očekivalo, Srbija je obezbijedila opstanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa. U baražu je savladan Uzbekistan - 3:0.

Odlučujući poen u Beogradskoj areni donio je dubl Nenad Zimonjić - Janko Tipsarević, koji je pobijedio Denisa Istomina i Faruka Dustova - 6:2, 6:3, 6:2.

"Čestitam momcima. Zimonjić nije slučajno broj jedan u dublu. Janko je bio počastvovan i motivisan da igra sa njim. Očekujem da će Nenad u budućnosti igrati sa nekim našim igračem", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

On je dodao da je dubl meč bio izuzetan i da je publika mogla da uživa.

"Nadam se da ćemo imati malo sreće u prvom kolu i da ćemo ga proći", rekao je Obradović.

Na pitanje ko će u nedjelju igrati u preostala dva singl meča, Obradović je odgovorio:

"Razgovarao sam sa igračima. Igraće Ilija Bozoljac da i on ima svoj meč u Beogradskoj areni i najvjerovatnije Viktor Troicki. Janko ima sljedeće nedjelje turnir, dok ostali imaju pauzu".

Najbolji dubl igrač svijeta Nenad Zimonjić izjavio je da je lijepo što je došao veliki broj gledalaca jer reprezentacije Srbije to zaslužuje.

"Nama je veliko zadovoljstvo da igramo kod kuće. Za svakog sportistu je ovo nešto najljepše. Ovo je bio dio atmosfere kao protiv Australije. Treba promovisati budući meč, bez obzira ko će biti protivnik. Ni sada nije bilo lako, kako se pričalo. Tu je bila greška sa Uzbekistanom", rekao je Zimonjić.

Janko Tipsarević je naglasio da je u dublu odigrao kako se od njega očekivalo.

"Obavio sam svoj dio posla dosta dobro. Kada imate Zimonjića na mreži, to izgleda dosta lako jer protivnici gube samopouzdanje. Ja bih mu zahvalio što mi je dao šansu", rekao je Tipsarević i objasnio da je sa Nenadom prije nekoliko godina odigrao jedan dubl meč na Mauricijusu, kada su bili na ljetovanju.

Selektor Uzbekistana Petr Lebed ocijenio je da je Srbija igrala dobar tenis.

"Čestitam Srbiji na pobjedi. Zadovoljan sam igrom svojih tenisera, bez obzira što su izgubili. U budućnosti ko zna", rekao je Lebed.

Teniser Faruk Dustov smatra da je razlog ubjedljive pobjede Srbije podloga u Beogradskoj areni.

"Vidi se da Zimonjić i Tipsarević vole da igraju na ovakvoj podlozi. Nama se baš i ne dopada, jer mi uvijek igramo na šljaci. Možda, da su uslovi bili drugačiji i rezultat ne bio tako ubjedljiv", rekao je Dustov.

(Beta, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC