• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nađa Higl: Moraće i mama da se tetovira

Svjetska šampionka bi do Olimpijskih igara 2012. godine trebalo da prepliva 8.000 kilometara! "Mnogo će boljeti", kaže Nađa Higl.

 Nađa Higl: Moraće i mama da se tetovira Izvor: MONDO

Porodica Higl iz Pančeva postala je nadaleko poznata preko noći, a sve zahvaljujući njenom najmlađem članu, Nađi. Simpatična Pančevka je svjetska prvakinja na 200 metara prsno.

A, 22-godišnja Nađa uopšte nije bila zaljubljena u plivanje kad je bila mala, štaviše plašila se vode(!) i otac ju je bukvalno natjerao da propliva bacivši je u bazen.

"Tata je radio kao spasilac i želio je da i ja naučim da plivam, a ja sam se strašno bojala vode. Kad sam imala pet, šest godina bacio me je u bazen i ja sam nekako proplivala. Bila sam antitalenat za plivanje, ali onda se sve promijenilo", ispričala je svjetska prvakinja u plivanju u emisiji "Kao sav normalan svet" RTS-a.

Sa druge strane, njen brat Sebastijan je od malena bio "sportski tip". Trenirao je karate, potom plivanje, ali je zbog povrede morao da prekine, pa se posvetio trenerskom poslu. Na SP u Rimu pokazalo se to kao dobitna kombinacija.

Sada je Sebastijan glavni "mučitelj" mlađe sestre i ništa ne propušta slučaju kad su treninzi i pripreme u pitanju.

Nađa je uvijek u njemu videla najvećeg uzora, a on je i najzaslužniji što je, kako kaže, izveo na "pravi put", čak i što se muzike tiče.

"Slušala je sve i svašta, onu muziku 90-ih, ali je vremenom, pod našim uticajem počela da sluša rok muziku i sada pred svaku trku obavezno sluša pjesmu 'TNT - I am dynamite' grupe AC/DC".

Sebastijan je sve iznenadio kada je rekao da Nađa uopšte nije bila talentovana za plivanje!

"Kod nje je u pitanju samo rad. Uz dosta rada i napora došla je do zlata, inače uopšte nije talentovana za ovaj sport", kaže Sebastijan, a Nađa se nadovezala:

"Bez muke nema nauke. Mora malo da boli da se stigne do rezultata".

Upitana koliko će je "boljeti" do Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu, odgovorila je kroz osmijeh: "Mnogo!"

Sebastijan je izračunao da će do Olimpijskih igara, odnosno u naredne tri godine, morati da prepliva oko 8.000 kilometara na treninzima, a u punom jeku rada dnevno prepliva i po 15, 16 kilometara.

Kod brata nema popusta, ni za pet metara.

Osim što je obradovala Srbiju i iznenadila cijeli svijet, Nađa je i odličan student, sa prosjekom 9,6(!), a dobro i vozi automobil, što je pokazala u emisiji.

Prepričala je i jedan simpatičan detalj koji joj se nedavno dogodio.

"Vraćala sam se kući kasno iz Beograda i u jednom trenutku na putu su neki momci vozili paralelno sa mnom. Spustili su prozor, potom i ja, mislila sam da nisam dobro zatvorila vrata i da hoće tako nešto da mi kažu, a onda mi je jedan od njih dobacio: 'Voziš kao što plivaš'".

Otac Nađe Higl, koji je zadužen za press-kliping (skuplja isječke iz o svojoj mezimici od 1996. godine) ispunio je obećanje i istetovirao je na temenu vrijeme s kojim je njegova ćerka postala svjetski prvak.

Sada svi u porodici imaju tetovažu. Osim majke. A, možda će se i to promijeniti...

"Poslije Olimpijskih igara i ona će da se istetovira", rekao je otac Nađe Higl, a Nađa vragolasto dodaje: "Ona će da istetovira moj prosjek sa fakulteta".

Mama se samo smješkala...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC