• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VESLANJE (EP): Bravo srpski veslači!

Srbija nema more, ali je za sportove na vodi "tata-mata".

 VESLANJE (EP): Bravo srpski veslači! Izvor: MONDO

Vaterpolo, plivanje, veslanje...Ne zna se u čemu Srbima bolje ide i samo neka se tako nastavi.

Veslači su nas obradovali na Evropskom seniorskom prvenstvu u Bjelorusiji - srebro i dvije bronzane medalje.

Osmjeh na licu selektora Nebojše Ilića, koji žali samo za tim što dvojac - Nikola Stojić i Goran Jagar nije uzeo zlato.

"Bio bih još srećniji da je dvojac uzeo zlato. Ipak, prezadovoljan sam jer smo mi jedna mala zemlja, a kada na Evropskom prvenstvu, gdje je konkurencija paklena osvojite tri medalje onda znate da smo svi dobro radili", rekao je Ilić.

Stojić i Jagar su u trci dvojaca jurili za Grcima, potom su odbijali napade Poljaka i Francuza i uspjeli da postanu vicešampioni Evrope.

"Znali smo da Grci Kontulis, koji su i braća, imaju sjajnu sezonu iza sebe. Bili su treći na Svjetskom prvenstvu. Bojao sam se i Francuza, dok sam bio siguran da nam Poljaci ne mogu ništa. Grci i mi startovali smo odlično, Francuzi su kiksnuli i to im na kraju nije donijelo borbu za srebro. Očekivao sam zlato, ali Goran i ja smo izuzetno zadovoljni i drugim mjestom. Znamo da pripadamo kremu evropskog i svjetskog veslanja. Idemo dalje, na zaslužen odmor, pa na nove medalje u 2010. godini",
poručio je Nikola Stojić.

U dubl skulu bilo je neizvjesno. Marko Marjanović i Dušan Bogićević su slabo startovali, bili su tek peti, ali su od 1.500 metara bukvalno poletjeli. Prestigli su posadu Rusije, a u poslijednjih 50 metara i Ukrajince.

Dobili su veliki aplauz od oko 2.000 gledalaca.

"Da smo starovali kako smo očekivali, siguran sam da bi se borili za zlato. Ipak, svaka medalja na Evropskim prvenstvima je veliki uspjeh. Kada znate da je država odredila nagrade za ovakve uspjehe, onda je to još veća motivacija za nas",
sijao je od sreće Marko Marjanović.

Četverac za lake veslače ušao je u finale kao najneiskusnija ekipa i činjenica da su malo veslali zajedno. Ali, ni to ih nije omelo da osvoje medalju.

Srpska posada je perfektno startovala, poslije 500 metara bila je na drugom mjestu, na oko jedan kilometar nakratko i na prvom. Ipak, iskusnije posade Francuske i Njemačke uspjele su da ih preteknu i osvoje prva dva mjesta.

"Sanjao sam da osvajamo bronzu i da ćemo biti izjednačeni na prva tri mjesta na pola trke. Tako je i bilo. Čestitam Nemanji, Nenadu i Milošu, svaka im čast na veslanju. Ova bronza za nas sija zlatnim sjajem. I definitivno znamo da imamo kvalitet da se ukoliko nastavimo da veslamo zajedno borimo za medalju na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu",
rekao je Miloš Stanojević, član lakog četverca.

Jedini čamac koji nije ušao u finale bio je četverac bez kormilara (Nenada Beđik, Predrag Lackov, Miloš Čudić i Igor Perzić), ali je i on prijatno iznenadio u B finalu.

Iako ubjedljivo najmlađi sastav, uspio je da osvoji prvo mjesto, što je ukupno sedmo u Evropi. Pobijedili su posade Slovenije, Poljske, Hrvatske i Moldavije.

(MONDO - na slici dubl-skul Marjanović i Bogićević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC