• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Mnogo osmijeha, jedna povreda i 5:0

Teniseri Srbije dovršili su u nedelju već obavljen posao u meču za opstanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa protiv nedosraslog rivala iz Uzbekistana.

 DK: Mnogo osmijeha, jedna povreda i 5:0 Izvor: MONDO

Poslije vođstva od 3:0 i pobjeda Janka Tipsarevića i Viktora Troickog u singlu (petak), odnosno Tisparevića i Nenada Zimonjića u dublu (subota), u nedelju je u Areni bio dan za zabavu, egzibiciju, druženje sa navijačima, a Troicki i Ilija Bozoljac donijeli su još dvije pobjede Srbiji, da se poboljša statistika u Dejvis kup takmičenjima.

Ipak, Troicki nije mogao potpuno opušteno da igra protiv Murada Inojatova, jer je osjećao bol u nozi. To ga nije spriječilo da zabilježi pobjedu od 2:1 u setovima (4:6, 6:4, 6:3). Malo kasnije, Bozoljac je sa 2:0 (6:1, 6:4) pobijedio 944. na ATP listi, Vaju Uzakova.

"Osjetio sam oštar bol u stopalu u prvom setu. Baš sam razočaran i više sam razmišljao o nozi nego o meču. Borio sam se, a vidjećemo da li ću imati posljedice. Ostao sam da igram samo zbog publike", rekao je Troicki.

On se zahvalio navijačima koji su lijepo popunili Arenu, uprkos neatraktivnom protivniku i rezultatu 3:0.

"Trebalo bi da idem u Bangkok u četvrtak, petak, ali ću još odlučiti da li ću da putujum. To će zavisiti od noge", rekao je Troicki.

Bozoljac (163. na ATP) listi iskoristio je priliku da se predstavi beogradskoj publici u petom meču i to je uradio na pravi način.

Srpski teniseri, selektor i čelnici Saveza uveliko su mislima u Ženevi, gdje će u srijedu biti održan žrijeb za prvo kolo Svjetske grupe Dejvis kupa za 2010. godinu. Srbija nije u grupi nosilaca, tako da su joj potencijalni rivali Španija, Rusija, SAD, Hrvatska, Njemačka, Izrael, Češka i Argentina.

Poslije dvije uzastopne godine u eliti, kada smo za protivnike u prvom kolu dobijali aktuelne šampione (Rusija 2008. i Španija 2009.) i to u gostima, "orlovi" računaju da će ih konačno pogledati sreća. Situaciju olakšava rotacioni sistem takmičenja, po kojem je Srbija od Jugoslavije naslijedila pravo da bude domaćin čak protiv pet potencijalnih protivnika: Rusija, Španija, Izrael, Njemačka i Češka.

U slučaju da im žrijeb dodijeli SAD, Argentinu ili Hrvatsku o domaćinstvu će odlučivati novi žrijeb, jer se sa ove tri reprezentacije Srbija nikada nije sastajala.

PETAK


1:0 - Janko Tipsarević - Denis Istomin 3:1 (6:2, 5:7, 6:1, 6:4)
2:0 - Viktor Troicki - Faruh Dustov 3:2 (6:4, 3:6, 6:3, 4:6, 6:2)

SUBOTA

3:0 - Zimonjić/Tipsarević - Istomin/Dustov 3:0 (6:2, 6:3, 6:2)

NEDELJA

4:0 - Viktor Troicki - Murad Inojatov 2:1 (4:6, 6:4, 6:3)
5:0 - Ilija Bozoljac - Vaja Uzakov 2:0 (6:1, 6:4)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC