• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Topići: Dragutin dosadio, red je na Biljanu

Bračni par Topić je simbol srpske atletike. Dragutin se povukao sa scene poslije 15 godina skakanja u vis, a slavu nastavlja da pronosi Biljana.

 Topići: Dragutin dosadio, red je na Biljanu Izvor: MONDO

Dva puta je ovog lJeta obarala državne rekorde, a na Svjetskom prvenstvu u Berlinu nedostajalo joj je šest centimetara za medalju.

"Ja sam dosadio više ljudima, vrijeme je bilo da se poslije 15 godina pojavi neko lijepo, nasmijano i vedro lice, koje će zamijeniti moje namrgođeno", rekao je Dragutin Topić za "Novosti".

"U inostranstvu me mnogo više cijene, i kao sportistu i kao trenera. Dobili smo ponudu od menadžera Jelene Isinbajeve, koji želi da se brine o karijeri moje supruge, što smo objeručke prihvatili".

Na priču se nadovezala Biljana.

"Drago mi je što sam ostvarila kontinuitet dobrih skokova i što sam vidjela da niko nije nedostižan, pa čak ni Kubanka Savinj. Znam da mogu da preskočim 15 metara".

Topićima nije bilo lako. Dešavalo se da na takmičenjima skaču u isto vrijeme i da ne mogu da bodre jedan drugog.

"Meni je sigurno bilo teže, jer sam bio i takmičar i trener. Uvijek sam radio na svoju štetu, što se ispostavilo kao prava odluka. Ja sam svoje snove ostvario, sada je vrijeme za njene", poručio je Dragutin.

"Odgovorno tvrdim da je Biljana jedna od najspremnijih sportistkinja na svijetu, jaka je, brza i skočna. Kad ona uđe u teretanu, to treba snimati. Žena od 182 centimetara i 60 kilograma diže 200 kila iz polučučnja. Pravi je izazov raditi sa takvom atletičarkom".

Biljana je svjesna nedostataka.

"Moram dosta da poradim na tehničkim stvarima. Ja sam tek 2007. počela ozbiljno da se bavim troskokom i još pokušavam da pronađem odgovarajuću tehniku. Najveći problem mi je bio zalet, ali smo dosta radili na tome i nastaviću još da ga usavršavam. Sve je stvar vježbe, nekad morate iznova i iznova da ponavljate i najmanji pokret, kako bi se tijelo naviklo i počelo sa lakoćom da ga izvodi".

Uslovi za rad su i dalje najveći problem.

"Nikakvih razgovora sa Savezom nije bilo. Ostala su stara obećanja, ali realizacija je i dalje slaba. Dali su nam riječ da će upristojiti salu na Zvezdinom stadionu, ali ne vjerujemo da će to biti regulisano".

Ćerka Angelina već je krenula stopama roditelja.

"Ma, skače po kući, pravi urnebes. Nije što je naša, nego što je stvarno mnogo dobro dijete. Teško nam pada kada smo odvojeni od nje, ali srećom tu su bake da je čuvaju. Vodili smo je nekoliko puta na treninge, ali nije baš imala razumijevanja. Traži pažnju i ništa od našeg vježbanja onda", sa ponosom je konstatovao Dragutin Topić.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC