• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Zvezdi prvi vječiti derbi u sezoni

Crvena zvezda dobila derbi protiv Partizana 29:28 i najavila uzbudljivo rukometno prvenstvo Srbije.

 RUKOMET: Zvezdi prvi vječiti derbi u sezoni Izvor: MONDO

Rukometaši Crvene zvezde otvorili su novu sezonu pobjedom nad "vječitim rivalom" Partizanom 29:28 i najavili uzbudljivo srpsko prvenstvo u kojem je Kolubara najveći favorit.

Crno-bijeli, koji ove sezone brane titulu prvaka Srbije, ušli su u meč kao blagi favorit i kao osvajač Superkupa, a crveno-bijeli su najavili veliku borbu na parketu Sportskog centra "Banjica".

Tako je i bilo. Uzbudljiv derbi u kojem je veći dio meča pripao Partizanu, ali je Zvezda brzom igrom iznenadila rivala i u posljednjih deset minuta, najprije došla do vođstva a onda i do prednosti koja je bila nedostižna za šampiona.

Partizan je u prvom dijelu igre imao i četiri gola prednosti (7:3), ali se Zvezda vratila mini-serijom i do sredine poluvremena igralo se gol za gol. Domaćinu je pripao drugi dio prvog poluvremena, a tada je nerješiva enigma za odbranu Zvezde bio Dušan Beočanin. Na odmor su crno-bijeli otišli sa tri gola viška - 16:13.

Olako je Partizan ispustio prednost od četiri gola na početku meča, ali i prednost sa poluvremena. Rukometaši Zvezde brzo su rješavali napade, a sa linije sedmerca nepogrješiv je bio Miloš Milošević, koji je od svojih 10 golova, čak sedam dao sa penala.

Partizan je imao blagu prednost do 23:23, a onda je Zvezda prvi put na meču prešla u vođstvo - 24:23, koje je potom "naraslo" na 27:23. Patizan je, vidjelo se, gubio utakmicu, što se i na kraju i potvrdilo. Uspio je samo da ublaži poraz.

Kada su sudije odsvirale kraj, rukometaši Zvezde potrčali su jedan drugom u zagrljaj, a najsrećniji je bio trener Igor Butulija, koji je prošle sezone izgubio sva tri "vječita derbija".

Butulija je bio i najnervozniji akter meča, jer je od početka meča reagovao na gotovo svaku odluku sudija, gestikulirao, vikao i svađao se, praveći očigledan pritisak.

Najefikasniji igrač meča bio je Milošević (Zvezda) sa 10 golova (sedam sa sedmerca), kod Partizana Dušan Beočanin sa devet golova.

REZULTATI 1. kola:


Partizan - Crvena zvezda 28:29 (16:13)
Tarket - Kolubara 23: 27 (10:15)
Jugović - Crvenka 33:21 (15:7)
Dinamo - Planinka 31:24 (15:12)
Vojvodina - Metaloplastika 24:17 (13:10)
Smederevo - PKB 30:32 (16:14)
Naisus - Priboj 23:22 (10:9)
Radnički - Proleter 28:23 (14:12)

(MONDO - arhivska fotografija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC