• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejvis Kup: Srbija čeka Amerikance!

Najbolji teniseri Srbije igraće u prvom kolu Svjetske grupe Dejvis kupa naredne sezone sa selekcijom SAD, odlučeno je žrijebom u Ženevi.

 Dejvis Kup: Srbija čeka Amerikance! Izvor: MONDO

Duel sa Amerikancima izabranici selektora Bogdana Obradovića igraće od 5. do 7. marta 2010. godine, i biće domaćini, najvjerovatnije u Beogradskoj areni.

Ukoliko savladaju tim Patrika Mekinroa Novak Đoković i drugovi u drugoj rundi sastaće se sa pobjednikom meča Hrvatska - Ekvador.

U ostalim mečevima prve runde Svjetske grupe sastaće se u derbiju Španija - Švajcarska, Švedska - Argentina, Rusija - Indija, Čile - Izrael, Belgija - Češka, Francuska - Njemačka, Hrvatska - Ekvador.

Srbija je i prethodne dve godine imala težak žrijeb, jer je za protivnike dobijala najbolje selekcije sveta – 2008. igrala je u Moskvi protiv Rusije, a ove sezone protivnik je bila Španija u Benidormu.

Prošlog vikenda Srbija je u Beogradu nadigrala Uzbekistan sa 5:0 u plej-ofu i obezbijedila opstanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa.

Srbija nije imala mnogo sreće ni ove godine na žrijebu. Poslije prvih favorita, dve godine zaredom, ovoga puta izvukli su druge nosioce, reprezentaciju koja je čak 32 puta osvajala titulu u Dejvis kupu, posljednji put 2007. trijumfom nad Rusijom (4:1).

Selekcija SAD ove godine sa uspjehom je prošla prvo kolo takmičenja, nadigravši Švajcarsku sa 4:1, a onda je u četvrtfinalu poražena od Hrvatske (3:2).

Na tom duelu, odigranom u hali Žatika u Poreču, za SAD su nastupali Mardi Fiš, Džejms Blejk i najbolji dubl svijeta Majk i Bob Brajan, dok je Endi Rodik odmarao.

Srbija, kao ni Jugoslavija ranije, do sada nisu odmjeravale snage sa selekcijom SAD u Dejvis kupu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC