• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đerisilo: Zgazićemo svakog koga možemo

Odbojkašice Srbije početak Evropskog prvenstva u Poljskoj dočekuju sa optimizmom.

 Đerisilo: Zgazićemo svakog koga možemo Izvor: MONDO

One su najavile borbu za jednu od medalja, iako su svesne da će imati težak zadatak u izuzetno jakoj konkurenciji.

"Ne smijemo da srljamo, moramo da se borimo za svaki poen i za svaku utakmicu. Ako možemo nekoga da zgazimo - zgazićemo ga, jer će druge selekcije to da urade nama, ako im se ukaže prilika", rekla je uoči puta u Poljsku korektor Srbije Ivana Đerisilo.

Srbija će utakmice prve faze šampionata igrati u Katovicama, a rivali u D grupi biće joj Češka, Slovačka i Azerbejdžan.

"Za razliku od prethodnih godina, ovoga puta smo bile miljenice žreba, pa ćemo u preliminarnoj fazi imati nešto lakše protvnike", ocijenila je kapiten Jelena Nikolić, koja se nada da će u nastavku prvenstva Srbija prenijeti maksimalni broj bodova.

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu odbojkašice Srbije igraju u petak od 15 sati protiv Azerbejdžana, dan kasnije u drugom kolu od 17.30 časova igraće protiv Češke, a poslednji rival u nedjelju (15.00) biće im Slovačka.

Nakon osvajanja srebrne medalje 2007, ali i bronzanog odličja godinu dana ranije na Svjetskom prvenstvu u Japanu, pod zastavom Srbije i Grne Gore, reprezentaciju Srbije svi evropski stručnjaci smatraju za jednog od favorita.

"Do sada smo na velikim takmičenjima bile ili unapred otpisane kao potpuni autsajderi, ili svrstavani među favorite iz senke. Ovo je za nas nova situacija, koja može da predstavlja izvesno opterećenje u igri", navela je tehničar Maja Ognjenović.

Srpski državni tim su tokom priprema zaobišle povrede, pa je u Katovice otputovala kompletna reprezentacija koju čine Jelena Nikolić, Jovana Brakočević, Ivana Đerisilo, Nataša Krsmanović, Jasnaa Majstorović, Brižitka Molnar, Ana Antonijević, Jovana Vesović, Maja Ognjenović, Stefana Veljković, Aleksandra Petrović, Milena Rašić, Silvija Popović i Suzana Ćebić.

U grupi A u Lođu takmiče se Poljska, Holandija, Španija i Hrvatska, u grupi B u Vroclavu igraju Italija, Nemačka, Turska i Francuska, dok su u grupi C u Bigošću selekcije Rusije, Belgije, Bugarske i Bjelorusije.

Plasman u drugu fazu takmičenja izboriće po tri ekipe iz svake grupe, nakon čega će se formirati četvrtfinalne grupe E i F. Ako prođe grupu, Srbija će se takmičiti u grupi F u Katovicama sa selekcijama iz grupe B, dok će u grupi E igrati reprezentacije iz grupa A i C.

Takmičenje u četvrtfinalnim grupama počinje u utorak, 29. septembra, a plasman u polufinale obezbediće po dvije ekipe iz grupa. Polufinalne utakmice igraju se u subotu, 3. oktobra u Lođu, dok je finale na programu posljednjeg dana takmičenja od 20 sati, a meč za bronzanu medalju tri sata ranije.

(agencije, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC