• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčaci debituju u MEVZA ligi

Autor mondo.ba

Odbojkaši Mladosti, nakon što su u prvom kolu bili slobodni, u drugoj rundi odmjeriće snage sa austrijskom ekipom Posojilnica Aich/Dob iz Blajburga, prošlogodišnjim finalistom ovog srednjeevropskog takmičenja.

 OK Mladost Brčko debituje u srednjeevropskoj MEVZA ligi, rival Posojilnica iz Austrije Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Aktuelni šampion BiH u odbojci, Mladost iz Brčkog, večeras od 19 časova u dvorani Gimnazije imaće veoma težak zadatak na debiju u MEVZA ligi, srednjeevropskom takmičenju, u kojem nastupaju klubovi iz Slovenije, Austrije, Hrvatske i BiH.

Brčaci će za rivala imati austrijsku ekipu Posojilnica Aich/Dob iz Blajburga, koja je prošle godine igrala finale, dok je pretprošle godine bila pobjednik ovog takmičenja.

"Već na startu dočekujemo sjajne Austrijance. Imamo velika očekivanja ove sezone, nadamo se da ćemo na startu pružiti jak otpor favorizovanom protivniku, možda i otkinuti koji set. Sve ovo je izazov za nas, novi protivnici, mnogo jača liga od Premijer lige. Želja nam je da pokažemo da se u BiH zna igrati odbojka. Za nas će svaki bod i osvojeni set biti bitni u ovom takmičenju", izjavio je kapiten Mladosti Almir Čolo za "Nezavisne novine".

Brčaci su godinama unazad dominantni na bh. terenima, sada će pokušati da učine nešto više i na međunarodnoj sceni.

LIGA ŠAMPIONA

Mladost će krajem oktobra odigrati dvomeč sa portugalskom Benfikom, u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi susret biće odigran na Palama 23. oktobra, dok je revanš sedam dana kasnije u Lisabonu. Pobjednik duela izboriće plasman u drugo kolo kvalifikacija, dok će poraženi takmičenje nastaviti u CEV Kupu.

Zbog nastupa u MEVZA ligi, biće oslobođeni učešća u ligaškom dijelu sezone Premijer lige BiH.

Osim Mladosti i Posojilnice, ove sezone u MEVZA ligi nastupiće ACH Volej iz Ljubljane, Kalcit Volej Kamnik i Maribor (Slovenija), Mladost Zagreb i Mladost Ribola Kaštela (Hrvatska), te Union Rajfajzen Valdfirtel iz Austrije.

Posojilnica je u prvom kolu bila bolja od rivala iz Austrije, Union Rajfajzen Valdfirtela 3:1, dok je duel Mladosti i Maribora prolongiran.

Brčake narednog vikenda očekuje gostovanje imenjaku, Mladosti u Zagrebu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC