• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lino, ne brini! Austriji odbrana prvenstva, Hrvatskoj bodovi

Autor mondo.ba

Lino Červar ipak nije imao razloga za brigu. Hrvatska lako izašla na kraj sa domaćinom Evropskog prvenstva.

 Rukomet Evropsko prvenstvo Grupa 1 Hrvatska - Austrija 27:23 Izvor: Ronald Zak/AP

Selekcija Hrvatke prvi meč u drugoj rundi Evropskog prvenstva igrala je protiv Austrije, a ispostavilo se da je selektor "kauboja“ Lino Červar pred ovaj duel u Beču bio bespotrebno zabrinut.

Možda će vas zanimati

Ni domaći teren , ni najbolji strijelac prvenstva Mikola Bilik nisu pomogli Austrijancima da izbjegnu prvi poraz na ovom šampionatu.

Hrvatska je sa 27:23 savladala Austriju i zadržala korak sa Španijom, koja je najveći rival "kauboja“ u borbi za prva dva mjesta u Grupi 1.

Austrijski golman Tomas Ajhberger upisao je ukupno 11 odbrana, od kojih je jedna bila posebna. Golman Graca u 10. minutu meča istakao je kandidaturu za najbolju odbranu Evropskog prvenstva ovom intervencijom.

Domaća selekcija razigrala se tek sredinom drugog poluvremena, kada su Hrvati već napravili razliku, prvenstveno zahvaljujući dobroj odbrani koja je Austrijancima u prvih 20 minuta dozvolila samo pet golova.

Prednost od pet golova sa poluvremena ekipa Line Červara čuvala je u nastavku, pa trijumf nije nijednog trenutka doveden u pitanje, a ni Marin Šego nije ostao dužan kolegi na drugoj strani.

Šego je u 47. minutu u istom napadu skinuo dva zicera, prvo Frimelu, potom i Pošu i janso poručio Austrijancima da svoju šansu za plasman u polufinale traže protiv Španije u narednom kolu.

Zlatko Horvat na jednoj i Robert Veber na drugoj strani sa po šest golova bili su najefikasniji pojedinci susreta u Beču.

Ispostavilo se da Červar i njegova ekipa nisu morali ni da brinu o sudijskom kriterijumu koji u rukometu zna da često bude na strani domaćina.

Ovog puta to nije bio slučaj i francuske sudije Pison i Bevere dosudile su samo jedno isključenje Hrvatima, i to dvije minute prije kraja, dok su Austrijanci pet puta morali na "hlađenje“.

Grupa 1

Španija – Češka 31:25
Hrvatska – Austrija 27:23
Bjelorusija – Njemačka 20.30

Tabela: Hrvatska 4, Španija 4, Austrija 2, Njemačka (-1) 0, Bjelorusija (-1) 0, Češka 0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC