• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Servis mi je dosta pomogao

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser svih vremena zadovoljan igrom u drugom kolu uprkos ne baš sjajnim uslovima u Melburnu

 Novak-Djokovic-Tacuma-Ito-3-0-2.-kolo-Australijan-Open-izjava Izvor: Guliver/Getty images/Darrian Traynor

Novak Đoković brzo, lako i ubjedljivo je završio posao u drugoj rundi i sigurno nastavio put ka odbrani trofeja Australijan Opena. Srpski as je pobijedio Japanca Tacumu Ita u tri seta - 6:1, 6:4, 6:2.

Možda će vas zanimati

Poslije pobjede je rekao da niko od igrača ne uživa da igra u uslovima kakvi su trenutno u Australiji, ali i da je zadovoljan igrom koju je pružio. 


"Tako je kako je, moraš da prihvatiš činjenicu da je to dodatni izazov u toku meča. Mislim da sam igrao veoma dobro, generalno sam zadovoljan", naveo je Đoković.

Đoković - Ito
Izvor: Youtube/luhdiias


On je pomenuo odličan rad na servisu, za koji je nazaslužniji njegov trener Goran Ivanišević.

"Ito je igrao dosta agresivno i udarao je ravno, ne praveći mnogo neiznuđenih grešaka. Uspio sam da pronađem svoj put, a servis mi je mnogo pomogao da se izvučem iz nekih nezgodnih situacija. Jedan od prioriteta tokom treninga mi je da osvajam što više poena nakon prvog servisa, to se isplatilo i u mečevima ATP kupa i na Australijan Openu", rekao je Đoković koji je imao 16 as udaraca na meču.

"Ovo je bio moj prvi meč protiv Ita, ali pripremio sam se s timom, analizirali smo njegovu igru i znali smo šta možemo očekivati", dodao je Đoković.

Drugi teniser svijeta naveo je da uslovi za igru nisu baš najbolji, ali da igrači ne mogu uticati na to.

"Naravno da nije prijatno igrati po ovako jakom vjetru, nadam se da vrijeme neće uticati na sve nas, pogotovo kvalitet vazduha. Koliko sam čuo, za četvrtak je najavljena kiša, možda će to pomoći da se pročisti vazduh".

U sljedećem kolu srpski teniser će igrati protiv još jednog Japanca, Jošikite Nišioke, protiv kojeg je već igrao u prošlosti u Dejvis kupu.

"Igram protiv svih Japanaca", prvo se našalio Đoković.

"On je veoma brz igrač, jedan od najbržih na Turu. Upoznati smo sa snagom koju posjeduje, ali znamo i njegove slabosti, tako da se nadam da ću se spremiti dobro i moći da sprovedem svoj plan na terenu", naveo je branilac titule u Melburnu.

Đoković i Nošioka, koji je 71. igrač na ATP listi, sastali su se na finalnom turniru u Madridu u novembru i srpski teniser slavio je ubjedljivo - 6:1, 6:2.

Nošioki, koji je eliminisao Danijela Evansa (6:4, 6:3, 6:4), ovo je peto učešće na Australijan Openu, a najbolji rezultat mu je drugo kolo, gdje je zaustavljan prethodne tri godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC