• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Epski "čouk" svetskog "Broja 1": Senzacija iz Moskve je u finalu!

Autor mondo.rs

Sve je bilo na strani Ešli Barti. I publika i skor i iskustvo i...

 Sofija Kenan u finalu Australijan opena Izvor: ANDY WONG/AP, Tanjug

Sve je bilo na strani (1) Ešli Barti.

Prva igračica sveta i aktuelna šampionka Rolan Garosa igrala je kod kuće pred 14.800 svojih navijača na "Rod Lejver areni".

Imala je skor 3:1 sa dve godine mlađom protivnicom, koja je u prethodna dva učešća ostvarila jednu pobedu - nad Veronikom Kudermetovom.

Bio je to epski "čouk" svetskog "Broja 1" pred milionskim auditorijumom...

U finalu ženskog singla na Australijan openu igraće (14) Sofija Kenan.

Možda će vas zanimati

Izvor: ANDY WONG/AP, Tanjug

Amerikanka ruskog porekla, kojoj je do jutros najbolji rezultat na gren slem turnirima bio plasman u četvto kolo prethodnog Rolan Garosa, nastavila je senzacionalan niz pobedom nad domaćom takmičarkom i jednom od favoritkinja od dana kada je eliminisana (7) Serena Vilijams.

Po vrelom danu u Melburnu: Barti - Kenan 6:7 (6:8), 5:7.

U duelu dve niske, ali pokretljive i brze teniserke - Australijanka je visoka 166, a naturalizovana Amerikanka 170 centimetara - nije bilo brejkova u prvom setu, ali je Barti pri rezultatu 3:2 propustila tri brejk šanse posle kojih bi servirala za 5:2 i, možda, vođstvo od 1:0.

Nije, pa je presudio taj-brejk u kom je prva teniserka na WTA listi propustila dve set lopte i od rezultata 6:4 izgubila naredna četiri poena, samim tim i set.

Dok je pogledom tražila oca i trenera Aleksandra, koji je 1987. sa suprugom Lenom emigrirao iz Sovjetskog Saveza u Sjedinjene Države (Kenanovi su se potom na kratko vratili u Moskvu da bi se Sofija rodila u otadžbini), 21-godišnja teniserka sa tri WTA i četiri ITF titule znala je da protivnica neće odustati…

...bez obzira na gotovo tragičan gubitak seta.

Izvor: ANDY WONG/AP, Tanjug

Kenan je plasmanom u finale već osvojila 1.300 bodova i nagradu od 1.260.000 evra. Osvoji li i titulu, Melburn će napustiti bogatija za 2.530.000 evra. U karijeri je do sada zaradila 160.000 više.

Bodrena domaćom publikom, Barti je u drugom krenula jako, slomila Sofijin servis iz drugog pokušaja i povela 3:1, nakon čega je bez ikakvog problema i sa eventualno jednim izgubljenim poenom na svoj servis čuvala brejk prednosti sve do trenutka kada je trebalo servirati za izjednačenje u setovima.

Očigledno nedovoljno psihički pripremljena, Barti je u desetom gemu drugog seta olako i bez jasnog cilja propustila još dve set lopte i od rezultata 40:15 u gemu izgubila četiri od narednih pet poena za, iz njenog ugla, šokantnih 5:5.

Kenan, iako prilično neiskusnija, osetila je paniku kod dve godine starije rivalke, naredni servis gem dobila "sa nulom", a onda odigrala gem na svoj servis "kao matora" i drugu meč loptu pretvorila u daleko najveći meč u karijeri u kom će joj protivnica sigurno biti dvostruka gren slem šampionka.

To neće biti (4) Simona Halep, koja je u "deja-vu" meču završenom gotovo identičnim rezultatom kao prvo polufinale ostala u neverici posle udaraca koje je pronašla njena rivalka Garbinje Muguruza - 6:7 (8:10), 5:7.

Kenan će u subotu ujutru po našem vremenu ponovo imati ulogu autsajderke u meču sa šampionkom Rolan Garosa iz 2016. i Vimbldona iz 2017. godine.

Rezultati polufinala:

(1) Ešli Barti - (14) Sofija Kenan 6:7 (6:8), 5:7
(4) Simona Halep - Garbinje Muguruza 6:7 (8:10), 5:7

Finale je u subotu u 9.30 po našem vremenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC