• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rumunka "zinula" na udarce Muguruze: Nova drama u polufinalu "Ozi opena"!

Autor mondo.rs

Garbinje Muguruza zaslužila je meč za treću gren slem titulu neverovatno hrabrim i ubojitim udarcima u trenucima kada je bila "saterana uza zid". Simona Halep nije mogla da veruje.

 Gabi Muguruza u finalu Australijan opena Izvor: ANDY WONG/AP, Tanjug

Znali smo da će bolja igrati za treću gren slem titulu, samo ne i koja.

Znale su da će bolja biti favoritkinja u finalu, samo ne i koja.

Posle dva sata i sedam minuta tenisa punog emocija, trčanja, dobrih poteza i neshvatljivih grešaka u poslednji meč ženskog singla na Australijan openu plasirala se mlađa i lošije plasirana od dve rivalke: (3) Simona Halep - Garbinje Muguruza 6:7 (8:10), 5:7.

Možda će vas zanimati

 Rumunka je propustila dve set lopte pri vođstvu od 6:5 u gemovima, a potom još dve pri rezultatu 7:6 i 8:7 u taj-brejku prvog seta, kada je 26-godišnjakinja iz Karakasa odigrala hrabro i napadački, kao da je na zagrevanju.

Dve godine starija rivalka iz Konstance bukvalno je "zinula" u par navrata, odbijajući da poveruje kakve uglove je pronašla takmičarka sa druge strane u najvažnijim poenima.

Izvor: Tanjug, Lee Jin-man/AP

Poput Muguruze, i Halep je u karijeri osvojila Rolan Garos i Vimbldon, samo 2018. i 2019. godine.

Španjolka rođena u Venecueli, šampionka Rolan Garosa iz 2016. i Vimbldona iz 2017. godine, igraće u subotu ujutru za treći "mejdžor" u karijeri protiv senzacije iz Moskve, američke debitantkinje u gren slem finalima (14) Sofije Kenan.

Ona je u četvrtak rano ujutru po našem vremenu, u prvom polufinalu po paklenom danu u Melburnu, slomila srca domaćih navijača i porazila (1) Ešli Barti.

Vrućina na južnoj obali Australije u međuvremenu samo je postala žešća, pa je tokom sedmog međusobnog duela Rumunke i Španjolke izmereno 39 septeni Celzijusovih - u hladu, na dva metra visine. Koliko je bilo na betonskoj podlozi "Rod Lejver arene"... bolje da ne znamo.

Borba za jednu od četiri najprestižnije titule u tenisu, 2.000 WTA poena, 2.530.000 evra i mesto u istoriji zakazano je za subotu ujutru.

Pre toga biće odigrana polufinala muškog singla, a prvo između (2) Novaka Đokovića i (3) Rodžera Federera počinje već u 9.30.

Mondo će "klasik" pratiti UŽIVO.

Više o WTA:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC