• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Najbolji svih vremena" o Novaku: Imao sam 3% šanse protiv njega!

Autor mondo.rs

Najveći deo konferencije za medije bio je posvećen pitanjima o povredi Rodžera Federera koji je "stegao zube" i zaigrao, pošto nije želeo da preda bez borbe.

 Rodžer Federer o Novaku Đokoviću: Imao sam 3% šanse protiv njega! Izvor: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Novak Đoković pobedio je rekordni 27. put u karijeri Rodžera Federera i plasirao se u osmo finale Australijan opena u kome će juriti i osmi trofej na najmanjem kontinentu.

Igrao je odlično, pokazao da je u vrhunskoj formi, ali ni to nije bilo dovoljno da bi od nekih čuo pozitivne reči, štaviše - ponovo je u fokusu bio Rodžer Federer. Mnogi su navijali da 38-godišnji Švajcarac osvoji još jedan "grend slem", ali pošto ni ovoga puta nije uspeo - čuo je bar utešne reči od Matsa Vilandera koji ga je još jednom prozvao "najboljih svih vremena".

Možda će vas zanimati

Ipak, da mu je to prestižno priznanje na "klimavim nogama" govori i statistika koju ima protiv Đokovića (i Nadala), ali i činjenica da mu se Španac i Srbin opasno približavaju po broju grend slem titula.

Federer ih ima 20, Nadal 19, a Đoković je trenutno na 16...

“Dosta sam pričao sa svojim timom ovih dana oko toga šta je bilo pametno uraditi oko povrede koja me je mučila. Smatrali smo da je najpametnije da juče uopšte ne treniram, a danas sam to uradio što sam kasnije mogao - što se ispostavilo kao dobra odluka. Osećao sam se kao da imam 3% šanse da dobijem ovaj meč, shodno tome napravio strategiju koju sam dosta uspešno sprovodio početkom meča, i video koliko daleko mogu da dospem u ovom meču...", poručio je Rodžer Federer i dodao da je dao maksimum na ovom turniru, ali nije bilo dovoljno.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill)


"Nisam imao šta da izgubim, probao sam da skratim razmene, da miksujem koliko je moguće. Nisam uspeo da serviram kako sam hteo, trebalo je to da uspem, ali nisam".

Federer je pohvalio i Đokovićev "drugi servis", koji deluje odlično od dolaska Gorana Ivaniševića u stručni štab, ali je u fokusu novinara bila povreda Švajcarca uprkos kojoj je nastupio. Tako je zadržao reputaciju igrača koji ne predaje mečeve.

"Da nisam imao osećaj da mogu nešto da uradim u ovom meču, ne bih ni izašao da ga igram. Naravno, to nisam nikada uradio do sada, ali da je bilo takvo stanje, ma koliko to bilo neprijatno , to bih i uradio. Sigurno je 3% svakako bolje od 0%, što mi se desilo u Londonu - i zaista ništa nije moglo da promeni stanje u kome nisam mogao ni da hodam", naveo je Federer i dodao da je je zadovoljan kako je odigrao u Australiji.

Videćemo da li će Novak isti nivo tenisa zadržati i u finalu protiv boljeg iz duela Tima i Zvereva, kada će napasti 17. trofej na grend slem turnirima.

Koliko je Đoković dominantan u ovoj deceniji možda najbolje govori podatak da ga Federer nije pobedio od 2012. godine kada su u pitanju najveći turniri (Vimbldon, Australijan open, Rolan Garos i US Open).

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC