• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tajson Fjuri: Samo da prođe nedelja, tada sam ozbiljno suicidan...

Autor mondo.rs

"Tada se osećam kao da je došao kraj sveta i da ne postoji razlog zbog kog bih živeo", ponovio je bokser, koji se priprema za revanš sa Vajlderom.

 Tajson Fjuri: Samo da prođe nedelja, tada sam ozbiljno suicidan... Izvor: Guliver, David Becker/Getty Images North America

Tajson Fjuri (31) priznao je tokom gostovanja u emisiji "Behind The Gloves" da nije u potpunosti prevazišao probleme sa depresijom, sa kojima se prvi put suočio 2015. posle pobede nad Vladimirom Kličkom i osvajanja titule prvaka u kraljevskoj kategoriji.

Britanski bokser prolazi kroz paklene treninge u finišu priprema za "gala" meč sa Dontejom Vajlderom, zakazan za 22. februar ove godine, ali su nadljudski napori kojima se izlaže šest dana nedeljno, tvrdi Fjuri, nagrada za ono što mu se događa sedmog dana, kada mora da se odmara.

Možda će vas zanimati

"Jedva čekam subote", rekao je Fjuri.

"Ustanem ranije i odem na dugo trčanje, posle toga se igram sa decom ili tako nešto... A, onda dođe nedelja. Svake nedelje sam ozbiljno suicidan. Svake božje nedelje, bez obzira da li sam u trening kampu ili kod kuće. Tada se osećam kao da je došao kraj sveta i da ne postoji razlog zbog kog bih živeo", ponovio je.

"AKO BIH OSTAVIO TERETANU, BIO BIH MRTAV ZA GODINU DANA..."

Izvor: Guliver, Alex Davidson/Getty Images Europe

Fjuri je bez poraza u profi ringu: 29-0-1.

Ovaj 206 centimetara visoki džin iz Mančstera, sa rasponom ruku deset centimetara dužim, povukao se svojevremeno iz profesionalnog boksa kako bi se suočio sa depresijom, ali i bolestima zavisnosti. Kada je u januaru 2018. odlučio da ponovo zategne rukavice, "Gipsy King" priznao je javno da je imao problema sa alkoholom i drogom, kao i da je bilo perioda kada je pomišljao da odzume sebi život.

Fjuri je dobio priliku da povrati pojas 11 meseci kasnije, protiv aktuelnog šampiona Vajldera i pred 17.700 ljudi u "Stejlps centru", ali su posle 12 rundi sudije bile podeljene - jedan je prednost dao Amerikancu, jedan Englezu, jedan izračunao nerešeno, pa je prema pravilima pojas ostao prvaku, a izazivač bio isplaćen sa oko deset miliona evra.

Izvor: Guliver, Harry How/Getty Images North America


Nedavno je ugovoren blokbaster revanš "Vajlder-Fjuri II", ovog puta u "MGM areni" u Las Vegasu, do kada će izazivač voditi dve borbe protiv samog sebe - fizičku i mentalnu.

"Takve su nedelje. Onda legnem uveče u krevet i razmišljam o tome kako će ujutru biti ponedeljak i kako ću moći da radim moje stvari ponovo... Da se vratim u teretanu, da odem u kafeteriju, da se vratim kući na ručak, da se zabavljam sa decom. Tako živim već dugo... To je rutina koja me održava u životu i tera da nastavim dalje", rekao je i dooda:

"Ako bih odustao od teretane, bio bih mrtav za godinu dana sigurno…"

Tajson Fjuri samo je jedan od poznatih sportista koji javno govori o problemima sa depresijom.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC