• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najtrofejniji srpski vaterpolista rekao zbogom

Autor Mirjana Šegan

Slobodan Nikić odlučio da završi igračku karijeru. Osvajač čak 29 medalja, od čega 21 zlatne sa Srbijom, odmah "uplovljava" u trenerske vode

 Slobodan-Nikic-vaterpolo-kraj-karijere Izvor: MN PRESS

Slobodan Nikić, srpski reprezentativac sa najviše trofeja uz Živka Gocića, odlučio je da završi igračku karijeru.

Nikić, koji ima 37 godina, rešio je da odloži kapicu, ali ne i da ode sa bazena.

Možda će vas zanimati

On će odmah početi trenersku karijeru, i to u Mađarskoj. Preuzeće mlađe kategorije Ferencvaroša, kluba za koji je sa uspehom nastupao.

"Odlučio sam da se povučem, jer osećam da sam dovoljno igrao. Osvojio sam sve što vaterpolista može tokom karijere", naveo je Nikić.

On je karijeru počeo u Partizanu, zatim je nastupao u Nišu, pa u crnogorskom Jadrana, a onda redom u Olimpijakoua, Pro Reku, Kamoljiju, Galatasaraju, OSC, Ferencvarošu i Vašašu.

"Moja poslednja sezona u Ferencvarošu je bila posebna. Završena je titulom Lige šampiona. Nakon toga već sam razmišljao o penzionisanju jer sam bio umoran i teško mi je bilo da igram 50 utakmica u sezoni, ali sam odlučio da dam sebi još jednu priliku u Vašašu. Još pre kraja ove sezone odlučio sam da je došlo vreme da završim karijeru. Želim da sada otvorim novo poglavlje u đivotu i to kao trener", rekao je Nikić.

On je uz Živka Gocića najtrofejniji vaterpolista Srbije. Sa reprezentacijom je osvojio čak 29 medalja, od čega 21 zlatnu.

Nikić je jedini vaterpolista koji ima tri zlatne medalje sa svetskim šampionata u kolekciji.

"Veoma sam ponosan i zadovoljan svim onim što sam postigao tokom igračke karijere. Uz brojne medalje ponosan sam i na to što sam odigrao 355 mečeva za reprezentaciju. Mislim da je najgori kraj karijere kada nisi u stanju da pružiš 100 odsto svojih mogućnosti, a ja to nisam hteo da dočekam. Mislim da sam do kraja davao maksimum, ali sa 37 godina došlo je vreme za kraj", naveo je Slobodan Nikić, koji je reprezentaciju Srbije napustio posle Olimpijskih igara u Riju pre četiri godine.

Slobodan Nikić u svojoj kolekciji ima 21 zlatnu medalju - sa Olimpijskih igara 2016, tri svetska (2006, 2009, 2015), pet evropskih (2003, 2006, 2012, 2014, 2016), devet osvojenih u Svetskoj ligi (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2013, 2014, 2015), dve Svetskog kupa (2006, 2010) i sa Mediteranskih igara 2009. godine.

Nisku klupskih trofeja popunio je titulama Lige šampiona sa Pro Rekom 2010. i Ferencvarošem 2019, a sa tim timovima osvajao je i trofeje Superkupa i Evrokupa 2010. i 2018, uz pregršt pehara nacionalnih šampionata zemalja u kojima je nastupao.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC