• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bh. paraolimpijcima uručena oprema u vrijednosti od 120.000 KM

Autor mondo.ba, agencije

Vrijedna donacija

 Olimpijski komitet BiH paraolimpijci oprema vrijednost 120 000 KM Izvor: FENA/OK BiH

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je nakon 18 mjeseci predanog rada u okviru projekta "Socijalna integracija kroz parasport – Parainspired!" osigurao za sportiste Paraolimpijskog komiteta BiH sportsku opremu i rekvizite u vrijednosti od 120.000 KM, koja im je danas uručena.

Možda će vas zanimati

Oprema se astoji od kombija sa posebno ugrađenom rampom za lakši pristup osobama u kolicima, profesionalnih sportskih kolica za košarku, sportske opreme za sjedeću odbojku i za stoni tenis.

"Danas smo kroz EU projekt značajno ojačali sportsku infrastrukturu paraolimpijskog sistema. Naša motivacija za pisanje i realizaciju projekta su planetarni uspjesi bh. paraolimpijaca. Realizujemo još mnoge EU projekte od kojih će u budućnosti najveći benefit imati sportisti i sportski savezi", rekao je predsjednik Olimpijskog komitet BiH Izet Rađo.

Kako je istakao reprezentativac BiH u košarci u kolicima Igor Ignjatović, Olimpijski komitet BiH je uručenjem opreme omogućio da sport košarke u kolicima ponovo zaživi, a za mnoge naše mlade parasportiste da se mogu baviti sportom i pokazati svoj puni potencijal.

Primopredaja opreme je organizovana pod sloganom "Inspiriši se – proslijedi dalje", kao svojevrsna poruka Olimpijskog komiteta BiH da iza svakog sportskog uspjeha stoji izvrsnost, trud i podrška, saopšteno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC