• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

E, ako Novaku ovo pismo ne pomogne... Bogoljub Karić zašiljio pero!

Autor mondo.rs

Biznismen Bogoljub Karić osjetio je potrebu da pruži podršku Novaku Đokoviću. Jasno mu je, navodi, što ga napadaju sa Zapada, ali mu smetaju domaći kritičari. "Novače moj, Srbi te vide kao novog Nikolu Teslu!", napisao Karić.

 Bogoljub Karić pismo Novaku Đokoviću Izvor: ATA Images/MN Press

Mnogi kritikuju Novaka Đokovića zbog organizovanja teniskog turnira u Beogradu, a htio je i da isti organizuje i u Zadru, sarajevu i u Banjaluci, ali je odustao nakon što je utvrđeno da su i on i još neki teniseri zaraženi korona virusom.

Dok u teniskom svijetu, pogotovo u zapadnom dijelu svijeta, ima vrlo negativnih komentara na račun Đokovića, dotle ga u ovom dijelu brane i pružaju mu podršku.

Možda će vas zanimati

Proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa, Novakov trener Goran Ivanišević, mnoge kolege, poznate ličnosti, stali su uz MNovaka. A najnovija podrška dolazi od biznismena Bogoljuba Karića.

Pismo Karića prenosimo u cjelosti (bilo bi šteta da vas uskratimo za neki red:)

"Pitaju li, Novače moj, za tvoje zdravlje? Brinu li kako su tvoja zlatna djeca i tvoja princeza Jelena? Kako su roditelji tvoji, Srđan i Dijana, koji su te podigli i učinili sve da postaneš to što jesi danas - humanista i najbolji teniser i sportista svijeta? Ti si blago naše i ponos naš! Jedva su dočekali, Novače moj, da bace svoju malu sjenku na tvoje veliko ime. Razumijem ja, dobro zapadne medije i ne sikiram se zbog toga. Previše dugo vladaš, a dolaziš iz Srbije. Previše dugo si nepobjediv i pokazuješ da male zemlje, kao što je naša, umiju da iznjedre vladara svijeta. Sve su učinili da te slome, ali ti uvijek riterniraš i pokupiš sve pehare i to sa osmjehom, ljubavlju i praštanjem. Tek sada pokazuju koliko te mrze i koliko ti se dive!

Nisi ti, Novače moj, samo najveći teniser, već si i najbolji čovjek koga poznajem. Tvoje plemenito srce je isuviše veliko za ovaj licimjerni svijet. Znam da si želio da pokažeš da su ljepota sporta i života jači od svega. I jesu, Novače moj! Čitav svijet je gledao u Beograd, a onda u Zadar, gdje si dočekan kao brat rođeni, koji ruši sve barijere, mržnju i nacionalizam. Ono što si ti učinio za nekoliko dana, nisu mogli političari vijekovima - da pomiriš nepomirljivo, da spojiš nespojivo! Ni u čemu Novače moj, ti nisi pogrešio. Ti si čovjek ogromne snage, prepun ljubavi, razumijevanja i dobrote!

Djelimično mogu da razumijem kritičare sa zapada, ali zato ne razumijem i ne shvatam naše. Duša me boli kada čitam i slušam njihove riječi upućene tebi. To su oni koji ne mogu da se popnu ni to tvojih koljena, a sanjaju da osvoje Mont Everest. Pišem ti ovo, jer znam kako je, znam kako smo prošli moja porodica i ja. Počeli smo od nule, kao i tvoji roditelji i ti. Iz zemlje su nas prognali, kako bi, onako sićušni, postali dvometraši.

Nema, Novače moj, tih čarobnih ogledala koja bi ih pretvorila u velikane. Golgotu smo prošli, da bi oni sproveli neuspješni naučni eksperiment - kako da od ničega, postaneš nešto! Novače moj, Srbi te vide kao novog Nikolu Teslu! Mnogo vremena jeprošlo, a mi se  tek sada ponosimo njime. Da njega nije bilo, Svijet danas ne bi svjetlio, već bi lutali po mraku, sa svijećama u rukama. Kao što je
Tesla izveo naučnu, ti si, Novače moj, izazvao svjetsku revoluciju!

Nikada se, zbog dobijanja simpatija velikog svijeta, nisi odrekao svoje Srbije. Ti si gladijator koji se jednako bori i na Vimbldonu i u Dejvis kupu i na nevidljivom frontu, sa svima koji žele da ti otmu zasluženu krunu i titulu šampiona.

Ne dozvoli, Novače moj, da u tebi ubiju dječaka koji nikoga ne mrzi, već naprotiv, čini kao i do sada. Širi ljubav, pomirenje i radost života. To je tajna tvojih pobjeda. Isuviše si veliki, da bi umio da mrziš. Ali, Novače moj, što si veći, to si veća meta za prosječne, neuspešne i male, ma iz kako velike zemlje oni dolazili. To se zove Zavist i tako je od kada je svijeta i vijeka.

Zato, Novače moj, što te više gađaju kamenjem, daj im više hljeba. Tako je govorila moja baba Jefimija.

Ozdravi što prije, a tada uradi ono što najbolje znaš! Budi ono što jesi - naš princ dobrote i šampion svijeta!".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC