• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Zagreb: Borac m:tel ugledni evropski velikan!

Autor mondo.ba

Rukometni klub Zagreb na zvaničnom sajtu u superlativima piše o svom narednom protivniku - banjalučkom Borcu m:tel s kojim se sastaje u petak (20 h) u dvorani "Borik".

 RK Zagreb: Borac m:tel ugledni evropski velikan! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Zagrepčani o šampionu Bosne i Hercegovine najprije govore kao zaštitnom znaku grada na Vrbasu i uz kratki istorijat posebno napominju činjenicu da je Borac 1976. godine postao šampion Evrope i 1991. godine osvajač Kupa IHF.

Povezane vIJesti

"Danas crveno-plavi važe za jedan od najuspješnijih rukometnih klubova u Evropi, a u svojoj bogatoj zbirci trofeja posebno mjesto zauzima onaj prvaka Evrope iz 1976. godine, kao i onaj pobjednika Kupa IHF-a osvojen 1991. godine", navodi se na zvaničnom sajtu hrvatskog šampiona, koji će u devetom kolu regionalne SEHA lige gostovati u Banjaluci.

Prema Zagrepčanima, njihov klub je posebno imao odličnu saradnju sa Borcem, u čijim redovima je bilo mnogo slavnih rukometaša osvajača olimpijskih medalja i svjetskih prvaka.

"Ekipa iz Gospodske ulice može se pohvaliti i činjenicom da je upravo iz njenih redova stiglo šest olimpijskih pobjednika (Abas Arslanagić, Nebojša Popović, Dobrivoje Selec, Milorad Karalić (Minhen 1972), Zlatan Arnautović, Zdravko Rađenović (Los Anđeles 1984)), te dva svjetska prvaka (Zlatan Arnautović, Zlatan Saračević (Švajcarska 1986))".

Brojni su igrači koji su svojim talentom i mukotrpnim radom, zlatnim slovima ispisali stranice zagrebačkog kluba, a stigli su upravo iz Banjaluke.

"Svakako se mora izdvojiti današnji pomoćni trener prve ekipe Zagreba Zlatko Saračević, odnosno glavni menadžer hrvatskog prvaka Božidar Jović. Među velikane koji su obilježili istoriju Borca, Zagreba, ali i cijele Evrope svakako spadaju i Irfan Smajlagić, Patrik Čavar i pokojni Iztok Puc".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC