• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović spasio Njukasl, brodolom Liverpula!

Autor mondo.rs

Lokalni derbi (začelja) Njukasl - Sanderlend završen bez pobednika, a Sautempton velikim preokretom uzeo sva tri boda protiv "crvenih".

Šesti gol Aleksandra Mitrovića u Premijer ligi 2015/16 doneo je ekipi Njukasla važan bod u meču protiv Sanderlenda, koji je osim standardne note lokalnog rivaliteta imao i karakter direktnog okršaja za opstanak - 1:1 (0:1).

"Svrakama" remi nije popravio poziciju na tabeli, pošto su i dalje u zoni ispadanja, ali im makar Sanderlend nije dodatno odmakao.

Mitrović je u osmom minutu iz dobre pozicije volejom tukao iznad prečke, golman Manone u 53. minutu je odbranio njegov udarac glavom, ali je u 83. minutu bila "treća sreća".

Gregorio Vajnaldum je "promešao" čuvara na desnom krilu, uputio centaršut na drugu stativu, gde je Mitrović lako nadskočio Jedlina i praktično iz "mrtvog" ugla poslao loptu iza gol-linije!


Sanderlend je zasluženo poveo u finišu prvog poluvremena, kada je veteran Džermejn Defo poslao u mrežu odbitak nakon "bombe" Borinija.

Mitrović je temperamentno proslavio svoj pogodak, borio se bespoštedno da njegov tim stigne i do pobede, a iz toga se u sudijskoj nadoknadi vremena desio sudar glavama u kaznenom prostoru gostiju, posle koga je robustni centarfor morao da napusti igru.

Menadžer Rafa Benitez, koji je u ponedeljak debitovao porazom od Lestera, zajedno sa pomoćnicima je bukvalno držao Mitrovića kod aut linije, ne dozvoljavajući mu da se vrati na teren!

U isto vreme, mnogo uzbuđenja bilo je i na stadionu Sent Meris, gde je Liverpul prvi put u istoriji Premijer lige izgubio utakmicu u kojoj je na poluvremenu imao bar dva gola prednosti!

U prethodnih 115 takvih slučajeva, "crveni" su ostvarili 113 pobeda i samo dva remija, ali u nedelju su na gostovanju Sautemptonu platili ceh umoru i dekoncentraciji - 3:2 (0:2)!

Izabranici Jirgena Klopa, samouvereni posle eliminacije Mančester junajteda u Ligi Evrope, poveli su sjajnim golom Kutinja, a duplirali prednost iz polukontre koju su izveli Origi i Staridž.

Kada je Simon Minjole početkom drugog poluvremena odbranio penal Maneu, činilo se da Liverpul ne može da ispusti tri boda, ali na kraju je ipak ostao bez ijednog!

Mane se iskupio golom za 1:2, Pele se "lepoticom" sa 17 metara revanširao Kutinju samo šest minuta pre kraja, a ubrzo je usledio i totalni preokret.

Minjole je loše ispucao loptu iz šesnaesterca, Škrtel nije uspeo da je zahvati glavom, potom je izgubio i duel na zemlji i "sveci" su iz jednostavne kombinacije Pelea i Manea lagano dali pobedonosni gol.

REZULTATI 31. KOLA:

Sautempton - Liverpul 3:2 (0:2)
/Mane 64, 86, Pele 84 - Kutinjo 17, Staridž 22/

Njukasl - Sanderlend 1:1 (0:1)
/Mitrović 83 - Defo 44/

Mančester siti - Mančester junajted 0:1 (0:1)
/Rašford 16/

Totenhem - Bornmaut 3:0 (2:0)
/Kejn 1, 16, Eriksen 52/

odigrano u subotu:

Everton - Arsenal 0:2
Čelsi - Vest Hem 2:2
Kristal Palas - Lester 0:1
Votford - Stouk 1:2
Vest Bromvič Albion - Norič 0:1
Svonsi - Aston Vila 1:0

TABELA: Lester 66, Totenhem 61, Arsenal (-1) 55, Mančester s. (-1) 51, Vest Hem (-1) 50, Mančester j. (-1) 50, Sautempton 47, Stouk 46, Liverpul (-2) 44, Čelsi (-1) 41, VBA (-1) 39, Everton (-2) 38, Bornmaut 38, Votford (-1) 37, Svonsi 36, Kristal Palas (-1) 33, Norič 28, Sanderlend (-1) 26, Njukasl (-1) 25, Aston Vila 16.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC