• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Momak sa Kosova - velika nada Partizana

Autor mondo.rs

Partizan ima još jedan biser iz svoje škole - mladi napadač Đorđe Jovanović, kome je san da golom odluči pobednika "večitog derbija".

 Đorđe Jovanović nada FK Partizan Izvor: MN PRESS

Februara ove godine Đorđe Jovanović je potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom, a tog dana je sportski direktor Ivica Iliev za njega rekao:

"Dečko ima neverovatnu ubojitost, to je pokazao na pripremama, a nastavio na reprezentativnim utakmicama kad se vratio sa priprema. Igra sa obe noge, ima izuzetnu skočnost, brzinu, okretnost, opsednut je golom i pokazuje sve karakteristike vrhunskih napadača. Iskreno sam ubeđen da ćemo prisustvovati stvaranju ubojitog napadačkog tandema Jovanović - Vlahović".

Mlađani Jovanović, koji ima samo 17 godina, dao je gol u prijateljskoj utakmici sa PAOK-om u subotu uveče i dobio ovacije publike.

Đorđe Jovanović
Izvor: YouTube



Kada je potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom, izjavio je da je ispunio dečački san:

"Ovo mi je ispunjenje jednog dela dečačkog sna - da imam dres Partizana sa mojim imenom na leđima i da sam u prvom timu".

A u subotu, 8. oktobra debitovao je za Partizan pred navijačima crno-belih (prethodno je igrao i protiv Zete u prijateljskoj utakmici u Golubovcima) i odmah je dao gol.

"Dolazim iz malog mesta Leposavića sa severa Kosova i Metohije. Fudbal sam počeo da treniram sa šest godina u lokalnom klubu FK Kosmet kod trenera Nebojše Ninića. Kad sam imao 10 godina, na poziv čika Trbe (Dušan Trbojević, prim. aut.), dobio sam poziv da se priključim petlićima Partizana. Pošto sam bio isuviše mali da bih se odvojio od porodice i preselio u Beograd, naredne tri godine nastavio sam da treniram u Leposaviću, a vikendom dolazio sa roditeljima u Beograd kako bih igrao za Partizan", priča ovaj tinejdžer za klupski sajt.

U mlađim kategorijama Partizana prvi put je zaigrao sa 10 godina, a sa 13 godina se preselio u Beograd.

"U Partizanu me je do ove godine trenirao Dragan Kecman, koji je uvek verovao u mene i bio mi puna podrška. Sada u omladincima učim od fudbalskog velikana Dževada Prekazija, a on nam svakodnevno prenosi svoje znanje i iskustvo. Ove zime sam bio na pripremama sa prvim timom Partizana. Tu sam dobio priliku da treniram i budem u društvu sa fudbalskom legendom Sašom Ilićem i ostalim prvotimcima, koje veoma cenim i poštujem i kao ljude i kao igrače", kaže Jovanović.

Na potpisivanju profesionalnog ugovora, Jovanović je otkrio detalj u vezi sa Miroslavom Vulićevićem:

"Kad sam došao na pripreme Vulićević je rekao saigračima: 'Ovo je mašina, pazite svi na njega i čuvajte mi ga'".

Ushićen je što je zaigrao protiv PAOK-a, a otkrio je i veliku žeju - da svojim golom odluči "večiti derbi":

"Izuzetno sam zahvalan treneru Marku Nikoliću što  mi je pruźio priliku da treniram sa prvim timom i ukazao poverenje na utakmici, najpre sa Zetom, a zatim i sa Paokom i time omogućio da ispunim dugogodišnji san da zaigram pred punim tribinama za prvi tim Partizana i postignem gol. I ubuduće ću davati sve od sebe i truditi se da svojim zalaganjem i požrtvovanošću zaslužim i dobijem mesto u prvom timu. Partizan je klub za koji navijam od kad znam za sebe, crno-bela krv teče mojim venama, a ja živim da postignem pobednički gol u večitom derbiju".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC