• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napoli "protutnjao" kroz Sardiniju

Autor mondo.ba

Kaljari je u nedjelju bio potpuno nemoćan na svom terenu protiv raspoloženih Napolitanaca u matine terminu 16. kola Serije A - 0:5 (0:2).

Napoli je kao veliki favorit stigao na Sardiniju ne samo zbog ove sezone već i zbog tradicije koja kaže da je posljednji put poražen na stadionu "Sent Elija" u aprilu 2009. godine.

Izabranici Mauricija Sarija su i u nedjeljnom matine terminu u 16. kolu italijanskog prvenstva opravdali ulogu favorita i uknjižili devetu pobjedu ove sezone za povratak na četvrtu poziciju na tabeli.

Rasistički povici s tribina

Prema tvrdnjama italijanskih medija, dio navijača Kaljarija rastističkim povicima je "počastio" Napoli skandirajući "Operite se vatrom iz Vezuva".

Kaljari - Napoli 0:5 (0:2)

Prvu priliku u 11. minutu stvorili su gosti preko Drisa Mertensa, međutim njegov udarac sa ivice kaznenog prostora završio je pored lijeve stative ekipe sa Sardinije.

Kapiten Napolija Marek Hamšik se propisno obrukao na stadionu "Sent Elija" u 17. minutu kad je bukvalno sa tri metra, umjesto u praznu mrežu, pošto je "zaplivao" golman Marko Storari, pogodio u glavu defanzivca Kaljarija Fabija Pizakanea.

Pet minuta kasnije, Lorenco Insinje je sjajno sa 20 metara gađao suprotan ugao domaćeg gola, ali lopta je za samo nekoliko centimetara otišla pored mjesta gdje se spajaju prečka i stativa.

Kaljari je prvi put zaprijetio u 27. minutu kad se u dobroj poziciji za udarac našao Marko Borijelo, ali je izblokiran, pa nije morao da interveniše čuvar mreže Napolitanaca Pepe Reina.

Ipak, Napoli je zasluženo stigao do prednosti u 34. minutu zahvaljujući odličnom potezu Belgijanca Mertensa, koji je iskosa sa lijeve strane primio loptu od Hamšika, "okrenuo" dvojicu svojih čuvara i pospremio loptu u donji desni ugao - 0:1.

...
Izvor: YouTube

Do dvostruke prednosti Napolitanci su stigli prije samog odlaska na odmor pogotkom Hamšika, koji je u mrežu pospremio "odbijanac" nakon što je Insinje glavom pogodio prečku - 0:2. Bio je to peti gol Slovaka ove sezone.

...
Izvor: YouTube


Napoli je bio dominantan i početkom drugog poluvremena i samo zahvaljujući odličnim intervencijama Marka Storarija gosti nisu do vrha natrpali njegovu mrežu, ali ni golman Kaljarija nije mogao ništa poslije "bombe" Pjotra Zjelinskog u 52. minutu.

Poljak je sa 25 metara odapeo projektil i osigurao nova tri boda za ekipu pod Vezuvom - 0:3.

...
Izvor: YouTube

"Bombardovanje" na Sardiniji nastavio je Mertens sa nova dva pogotka upisavši "het-trik".

Najprije je Belgijanac odlično reagovao na dodavanje Insinjea u 69. minutu, da bi tri minuta kasnije poslije asistencije Hamšika kompletirao "petardu" Napolija u Kaljariju (0:5).

...
Izvor: YouTube
...
Izvor: YouTube

Koliko god čudno zvučalo, jedan od najboljih pojedinaca domaćina bio je golman Storari, koji je uprkos činjenici da je primio pet golova, barem u još toliko navrata spasio katastrofalnu odbranu Kaljarija.

Srpski reprezentativac Nikola Maksimović novu pobjedu njegovog tima odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Sardinijski tim nije uspio da odbrani svoju mrežu na posljednjih 12 utakmica i taj problem će morati da rješava trener Masimo Rasteli ukoliko budu želio da sačuva prvoligaški status iako se u ovom trenutku nalazi u sredini tabele.

Serija A, 16. kolo

Kaljari - Napoli 0:5 (0:2)
/Mertens 34, 69, 72, Hamšik 45, Zjelinski 52/

U 15.00
Atalanta - Udineze
Bolonja - Empoli
Palermo - Kjevo
Torino - Juventus
Inter - Đenova (20.45)

Ponedjeljak

Fiorentina - Sasuolo (19.00)
Roma - Milan (21.00)

Igrano u subotu

Krotone - Peskara 2:1 (1:0)
/Paladino 24 pen, Ferari 83 - Kampanjaro 82/

Sampdorija - Lacio 1:2 (0:2)
/Šik 89 - Milinković-Savić 39, Parolo 45/


TABELA: Juventus 36, Roma 32, Milan 32, Napoli (+1) 31, Lacio (+1) 31, Atalanta 28, Torino 25, Fiorentina (-1) 23, Sampdorija (+1) 22, Inter 21, Đenova (-1) 20, Kaljari (+1) 20, Kjevo 19, Udineze 18, Sasuolo 17, Bolonja 16, Empoli 10, Krotone (+1) 9, Peskara (+1) 8, Palermo 6. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC