• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Odličan start Vujinih "zmajčeka"

Autor mondo.ba

Rukometaši Slovenije zabilježili su prvi trijumf na Mundijalu u Francuskoj.

"Zmajčeki" su u četvrtak na otvaranju Grupe B u Mecu deklasirali autsajdera na papiru Angolu rezultatom 42:25 (22:13).

Tim proslavljenog trenera Veselina Vujovića se u 11. minutu odlijepio na četiri razlike (11:7), Afrikanci su uspjeli u narednih pet minuta da prepolove "minus", ali je Slovenija ponovo ubacila u višu brzinu i vratila se na ugodnih "plus devet", koje je zadržala do odlaska na odmor - 22:13.

Iako su u Francusku doputovali sa podmlađenim timom bez standardnih igrača Deana Bombača, Uroša Zormana ili Gorazda Škofa, Slovenci su u nastavku uspjeli da još uvećaju razliku i superiorno osvoje prve bodove na šampionatu planete.

Najefikasniji u ekipi iz "Dežele" bili su Gašper Marguč sa osam postignutih golova, Borut Mačkovšek je upisao sedam, a Blaž Janc pogodak manje.

U taboru Angole, koja se poslije decenije posta ponovo vratila na Svjetsko prvenstvo, prva imena utakmice bili su Serhio Lopez sa sedam i Rome Ebo sa pet golova.

U Grupi B još su selekcije Španije, Islanda, Tunisa i Makedonije i biće posebno zanimljivo u duelu bivših jugoslovenskih republika, ne samo zbog činjenice da potiču iz iste rukometne škole, već i zbog rivalstva koje imaju selektor Makedonije Lino Červar i Vujović.

"Zmajčeki" su do sada na svjetskim šampionatima najveći uspjeh zabilježili 2013. godine u Španiji kad su upisali sve pobjede u grupnoj fazi uključujući i trijumf nad selekcijom Srbije.

U osmini finala su nadigrali Egipat, u četvrtfinalu i Rusiju, da bi u porazom od domaćina "crvene furije", ostali bez finala. U borbi za treće mjesto Hrvatska je bila bolja i osvojila bronzu.

GRUPA B
Slovenija - Angola 42:25 (22:13)
Makedonija - Tunis (17.45)
Španija - Island (20.45)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC