• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pomera granice!

Autor mondo.rs

Crveno-beli nastavili seriju pobeda i još jasnije istakli kandidaturu za plasman u Top 8.



Niko u 2017. kao Crvena zvezda mts!

Ekipa Dejana Radonjića ostvarila je od sredine decembra šest pobeda u sedam evroligaških kola i postala uz Olimpijakos najuspešniji tim lige u tom periodu. Takođe, samo je CSKA ove sezone kreirao dužu seriju pobeda od Zvezdinih pet trijumfa u poslednjih pet kola!

Beležeći velike uspehe, crveno-beli su od prve do sinoćne pobede nad Makabijem nizali skalpove velikana, rasli iz meča u meč i postali apsolutni konkurenti za plasman u plej-of. Prolaz u Top 8, posebno nakon poslednje dve pobede, sada je mnogo dostižniji cilj za srpskog šampiona.

Trijumfom u Tel Avivu, gde je ne tako davno dočekivana sa podsmehom domaćih navijača, Radonjićeva ekipa pokazala je da je svi moraju najozbiljnije shvatati i kada igra daleko od "Pionira" ili Kombank arene.

I na terenu šestostrukog prvaka Evrope Zvezda je primorala protivnika na svoju košarku, svela ga čvrstom defanzivom na mali broj poena, a onda trojkama, pa igrom "dva na dva" Jovića i Kuzmića prigrabila pobedu.

MACC
Izvor: YouTube



Spektakularni Endrju Gaudlok opirao se takvom epilogu, pogađao trojke sa osam, devet i deset metara kao slobodna bacanja, ali je u finišu i on morao da stane, stegnut čvrstom odbranom svoje senke - Branka Lazića.

Dok su navijači Makabija ponovo nervozni napuštali halu, grupa navijača Zvezde slavila je sa crveno-belima iza klupe.

Evo šta su Radonjićevi igrali poručili iz svlačionice.

"Ne prihvatamo da je iko bolji od nas"

Izvor: MN PRESS

Luka Mitrović postigao je sedam poena i odigrao najbolji meč od kada se oporavio od povrede.

"Velika pobeda na ovom terenu protiv ekipe koja možda trenutno ne opravdava ime Makabija i tu tradiciju, ali Makabi je uvek Makabi. Ovde je uvek puna hala i sjajni su navijači, stoga je jako teško doći do pobede u kakvoj god formi da oni da igraju", rekao je Mitrović za agenciju Beta u svlačionici posle utakmice u Tel Avivu.

U osvrtu na utakmicu, rekao je...

"Ceo meč smo bili u minimalnom zaostatku. Pokazali smo da možemo i na taj način da igramo, jer smo uglavnom u ovim pobedama koje smo ostvarili vodili tokom celog meča, a ovaj put je bilo drugačije. Izuzetno zrelo smo odigrali u poslednjih pet minuta, okrenuli njihovu prednost i na kraju slavili", kazao je kapiten Zvezde.

Mitrović je naglasio da se crveno-beli u Evroligi više ne zadovoljavaju geslom "važno je učestvovati"

"Možda je nekom realno, a nekom nerealno. Rezultat je svakako veliki, ali mi se za sve to sprememo i treniramo. Spremamo se i treniramo da pobeđujemo najveće evropske ekipe, nismo u Evroligi da bismo učestvovali. Svaka ekipa u meč ulazi sa nekom verom i nadom da može da slavi, niko ne razmišlja o porazu pre meča i dok nas neko ne savlada na terenu, nećemo prihvatiti da je iko bolji od nas. Takav stav ćemo imati i u narednim mečevima i takav stav nam je doneo ovakav rezultat", rekao je Mitrović.

Zvezdi je ovo 10. pobeda u Evroligi i sada se nalazi na deobi šestog mesta sa Panatinaikosom, dok je Makabi 14. sa šest trijumfa i 12 poraza.

"Svaka pobeda je veliki korak ka nekom cilju i ostvarenju sna. Još mnogo koraka je ostalo do toga, pravimo ih jedan po jedan. Tako smo radili do sada, tako ćemo i u nastavku. Ne mogu da kažem da mi ne razmišljamo o nečemu više nakon ovakvih pobeda, ali takvo razmišljanje ne sme da bude dugog daha, jer može lako da se obije o glavu", rekao je Mitrović.

"Živimo san!"

Izvor: MN PRESS



Njegov saigrač Marko Gudurić ocenio je da serija pobeda "ne pokazuje ništa", kao i da su obe ovosezonske pobede protiv Makabija zaslužene.

"Velika i bitna pobeda na gostujućem terenu. Bila je ovo neizvesna utakmica od početka do kraja. Mi smo imali nekoliko grešaka u napadu, nismo se snašli za tu njihovu odbranu i usmeravanje na 'piku', ali kasnije smo uspeli da izdržimo taj njihov nalet na domaćem terenu i odigramo na kraju dobru odbranu i primimo 67 poena. Bitna pobeda, idemo dalje", rekao je Gudurić za agenciju Beta.

"Pobedili smo velika košarkaška imena i veliku ekipa, ali to ne pokazuje ništa. Odigrali smo timski i zasluženo smo pobedili oba puta", dodao je on.

Gudurić je rekao da je serija pobeda u Evroligi kao život u snu.

"Živimo san... Stvarno igramo sjajno. Najbitnije je da sada ostanemo mirni, da budemo mirne glave i da nastavimo timski da igramo", kazao je Gudurić.

Upitan koji su dometi ove sezone u Evroligi, Gudurić je rekao da ne zna i da će se to tek videti.

Zvezda će u narednog utorka u 19. kolu gostovati u Vitoriji ekipi Baskonije. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC