• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pape" ima novi klub, u Turskoj!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine s Alanijasporom potpisao ugovor na godinu i po, a njegov pomoćnik u turskom klubu biće bivši bh. reprezentivac Elvir Baljić.

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić imenovan je na mjesto trenera turskog prvoligaša Alanijaspora.

Sušić je sinoć doputovao u Alaniju, gdje je danas potpisao jednoipogodišnji ugovor godina, odnosno do kraja naredne sezone. Informacija je potvđena i na zvaničnom Twitter profilu turskog kluba.

Njegov pomoćnik biće bivši reprezentivac BiH Elvir Baljić, koji je tokom fudbalske karijere nosio dresove više turskih klubova, među kojima su Fenerbahče i Galatasaraj.

Alanijaspor je fudbalski klub osnovan 1948. godine u malom mjestu Alanija, nedaleko od turskog grada Antalija. Istorijski uspjeh ostvaren je na kraju prošle sezone kada je po prvi put uspio ući u Super ligu Turske.

Trenutno se nalazi na 14. mjestu tabele turskog prvenstva, a Sušića zasigurno očekuje težak posao s obzirom da je cilj kluba zadržati se u Super ligi.

Popularni "Pape" je tokom trenerske karijere već obavljao dužnost šefa stručnog štaba u nekoliko turskih klubova, među kojima su Konjaspor, Ankaraguču, Rizespor, te Ankaraspor. Nakon Ankarspora, Sušić je preuzeo "zmajeve" s kojima je izborio plasman na Svjetsko prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Posljednji trenerski angažman Sušić je imao u francuskom drugoligašu Evijanu koji je vodio u sezoni 2015/2016.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC