• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: BiH u drugom kolu!

Brkić i Bašić savladali Matkovskog i Kubota rezultatom 3:2 u setovima i donijeli BiH dlučujući poen za pobjedu nad Poljskom.

Dejvis kup reprezentackija BiH plasirala se u drugo kolo Prve grupe Evroafričke zone poslije drugog dana duela sa Poljskom.

Tomislav Brkić i Mirza Bašić poslije velike borbe i pet setova savladali su Matkovskog i Kubota i obezbijedili ukupnu pobjedu 3:0 nad Poljskom.

BRKIĆ/BAŠIĆ – MATKOVSKI/KUBOT 7:6 (5), 7:6 (5), 3:6, 4:6, 6:3

Bez brejka igralo se u prvom setu i on je ušao u taj-brejk u kojem su Poljaci napravili prvi mini-brejk, ali su Bađšić i Brkić uzvratili, a onda mini-brejkom za 7:5 osvojili set.

Gotovo preslikana situacija u drugom setu i slična situacija u taj-brejku, gdje su Brkić i Bašić uzela dva servisa protivnika zaredom i poveli 4:3, potom i 6:3, da bi i ovaj taj-brejk završili rezultatom 7:5.

Poljaci su uzvratili osvajanjem trećeg seta rezultatom 6:3, a brejk u prvom gemu četvrtog seta bio im je dovoljan osvajanje seta 6:4 i potpuno izjdnačenje u setovima.

Brkić i Bašić odlično su otvorili odlučujući peti set, sa dva svoja sigurna gema, ali i brejkom u međuvremenu pa su stigli do prednosti 3:0.

Bh. dubl spasio je brejk loptu kod rezultata 4:2 i 30:40, a potom osvojio ovaj gem i stigao do sigurne završnice u kojoj je dobio još jedan svoj servis gem i stigao do 6:3 i pobjede 3:2 u setovima.

Dejvis kup reprezentacija pobjedom nad Poljskom plasirala se u drugo kolo u kojem će za protivnika imati Holandiju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC