• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rezervisti" Partizana obradovali Marka Nikolića

Autor mondo.rs

Marko Nikolić zadovoljan na prvom mestu disciplinom i zalaganjem igrača koji su nastupili protiv Levskog. "Jak protivnik i najozbiljnija utakmica na pripremama", napomenuo je šef stručnog štaba crno-belih.

 "Rezervisti" Partizana obradovali Marka Nikolića Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS Partizan i Levski iz Sofije odigrali su 1:1 (0:0) u pripremnoj utakmici na Kipru.

Za bugarski sastav meč sa crno-belima bio je generalna proba pred povratak u Sofiju, dok je stručni štab Partizana nastavio po ranije utvrđenom planu i šansu protiv drugoplasirane ekipe iz Bugarske pružio igračima koji jesenas nisu imali minutažu.

Trener "parnog valjka" Marko Nikolić ocenio je meč sa Levskim kao najozbiljniji do sada na ovim pripremama.

"Odlična utakmica protiv Levskog, kome je duel sa Partizanom bio generalna proba pred nastavak šampionata. U takmičarskom smislu - najozbiljnija utakmica do sada. Mi smo igrali, da kažem uslovno, sa drugim timom, ondnoso igračima koji nisu nosili veliki teret u prvom delu Superlige. Imali smo dosta mladih fudbalera na terenu koji su jako dobro odigrali. Utakmica je bila drugačija od ostali, tvrda, disciplinovana na obe strane i ne toliko atraktivna", rekao je šef stručnog štaba Partizana.

Nikolić ima samo jednu zamerku svojim pulenima.

"Greška kod gola Levskog, kod našeg prekida, ne sme da se događa. I fudbaleri to vrlo dobro znaju i skrenuta im je pažnja. Sve ostalo je bilo vrlo korektno, pre svega disciplina u igri i zalaganje", primetio je stručnjak na klupi crno-belih.

Realizacija je protiv Levskog bila maksimalna. U meču bez puno prilika, Partizan je iskoristio onu koja mu se ukazala.

"Takva je utakmica bila, bez prilika. Dosta ozbiljan meč, sa mnogo zone na obe strane, discipline, duela, borbe... Ovo je bila utakmica na mnogo višem nivou nego prethodne. Imamo u vidu da Levski vodi borbu za titulu sa Ludogorecom u Bugarskoj. Ozbiljan protivnik", napomenuo je Nikolić.

Utakmica sa sofijskim klubom pokazala je da trener "valjka" može da računa na dva tima.

"Slično gledam na stvari. Kada počne takmičenje mi ne možemo na klupu da stavljamo 22 igrača, možemo 18 i u taj broj su uračunata dva golmana. Povećali smo rotaciju i to nam i te kako znači, jer ćemo samo u aprilu, ako prođemo u Kupu, imati osam utakmica. To je jak ritam. Zadovoljan sam što je veliki broj igrača ove pripreme iskoristio da promovišu sebe u one na koje stručni štab apsolutno može da računa", na 'slatkim' mukama je Nikolić.

Đorđe Jovanović se ističe golovima...

"Đorđe je igrač koji ima golove i tu je tačka. Neko ih ima u nogama, a neko ih nema. Njemu ne treba puno da uđe u šansu i ako mu po načinu na koji igra Partizan treba još malo da pohvata kretnja u fazi odbrane i napada. Ali je igrač koji koristi šanse i daje golove. To je veliki kvalitet", pohvalio je trener Partizana mladog napadača.

Crno-belima ostaje još meč protiv Ural, a na teren će postava koja će najviše ličiti na onu koju ćemo gledati u Superligi i Kupu Srbije.

"Otprilike biće isti tim koji je igrao pre dva dana, možda dve-tri izmene. Videli ste igrače koji su danas bili na tribinama, oni će igrati, ali ne mogu da kažem da je to definitivan tim", rekao je Nikolić.

Najžešća konkurencija je na poziciji zadnjeg veznog. Evertonu i Marku Jevtoviću priključio se i Nebojša Kosović.

"Po minutima bi trebalo Jevtović da počne protiv Urala, jer je propustio neke utakmice. U najužoj konkurenciji na poziciji zadnjeg veznog imamo trojicu igrača – Jevtovića, Evertona i Kiću Kosovića, koji je angažmanom na ovim utakmicama pokazao da na njega može da se računa u veznom redu", podvukao je Nikolić.

Partizan sledeću utakmicu igra u subotu protiv Urala. Duel sa ruskim timom biće poslednji na pripremama u Limasolu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC