• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emrić posljednja nada BiH na Svjetskom prvenstvu

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Mladi skijaš iz Sarajeva osvojio 23. mjesto u kvalifikacionoj slalom trci na Svjetskom prvenstvu u St. Moricu. Igor Laikert nije uspio da završi drugu vožnju, a Emir Lokmić i Marko Šljivić niti prvu.

Četvorica skijaša iz Bosne i Hercegovine danas su nastupila u kvalifikacijama za glavnu slalom trku 44. Svjetskog prvenstva u St. Moricu, koja je na programu u nedjelju, a samo Eman Emrić uspio je da prođe u finale.

Mladi, 21-godišnji Sarajlija zauzeo je 23. mjesto, pa će sutra imati priliku da se bori za plasman. Trku je odvezao u vremenu 1.38:76 (vrijeme prve vožnje - 47.44, a druge 51.32).

"Bilo je veoma teško jer sam rangiran bio kao 38. i ovo su po rangu takmičara vjerovatno jedne od najtežih kvalifikacija. Čak su i Šveđani bili tu. Ali, ja sam zadovoljan svojom vožnjom. Prva vožnja bila je ključna kada sam ušao u top 30. U drugoj sam išao na 'full' gas jer sam bio 28, a samo 25 ulazi. Napravio sam dvije veće greške, ali srednji dio staze je bio dobar i uspio sam ući", prenosi nam Emrić utiske iz St. Morica.

Slovenac Jakob Špik bio je najbrži, s vremenom 1.34:19, što je za 4.57 sekundi bolji rezultat od bosansko-hercegovačkog skijaša.

Posljednjeg dana prvenstva svijeta, u nedjelju, Emrić će od 9:45 nastupiti u prvoj vožnji, a ako uspije proći u drugu vožnju, na stazu će od 13 časova.

"Sutra idem 'full' gas kao nikada do sad. Cilj mi je ući u drugu vožnju i mislim da to mogu postići ako staza bude držala, a ako ne, obećavam da ću se maksimalno boriti do kraja", poručio je mladi skijaš iz Sarajeva.

U drugoj vožnji nastupio je i iskusni Igor Laikert, ali nije uspio stići do cilja.

Za razliku od Emrića i Laikerta, nastup na Svjetskom prvenstvu Marko Šljivić i Emir Lokmić završili su već u prvoj vožnji. Šljivić nije uspio stići do cilja, dok je Lokmić diskvalifikovan.

"Žao mi je što moje tri kolege iz reprezentacije nisu uspjele ući. Igor je bio blizu, odmah van trideset. Ali, nažalost nije uspio završiti drugu vožnju. Volio bih da smo mogli svi zajedno biti na startu sutra", rekao je Emrić na kraju razgovora za MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC