• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefan Jović: Moj grad, trofej - poseban osećaj!

Autor mondo.rs

Plejmejker Zvezde priznao da osvajanje Kupa Koraća u "Čairu" za njega i ove godine ima posebnu težinu. "Najvažnije nam je da smo zdravi... Ostali ćemo pokazati na terenu", rekao je posle finala.

Stefan Jović drugi put je osvojio "Žućkovu levicu" u svom rodnom Nišu.

Plejmejker Crvene zvezde mts u nedelju je nakon derbija podigao trofej Kupa Radivoja Koraća, kao i 2015. godine na istom mestu. U međuvremenu, prošle sezone je zbog povrede propustio borbe u "Čairu" i sa nelagodnim osećajem gledao saigrače na TV-u, bez snage da pomogne.

Ovog februara, on je opet zaigrao u Nišu i preuzeo svoju ulogu na čelu tima koji je uneo deveti trofej Kupa u klupsku kolekciju na Malom Kalemegdanu.

Video
Izvor: YouTube/Sportnetwork



"Uvek mi na terenu nagrabusimo"

Plejmejker Zvezde govorio je i o ambijentu u hali, koji je na momente i izlazio iz sportskih okvira.

"Uvek je napeto. Ne slažem se i nisam ljubitelj pirotehnike koja upada na teren. Mislim da igrači nisu ni za šta krivi što se toga tiče. Apelujemo i sa jedne i sa druge strane kad su derbiji, činjenica je da mi na terenu najviše nagrabusimo, ali valjda će i to jednom doći na neki poželjan nivo".

"Iskreno, poseban je osećaj. Moj drugi osvojeni Kup. Prošle godine nisam igrao i bilo mi je teško da na ekranu gledam šta se zbiva na terenu. Ove godine mi je drago da sam osvojio trofej u rodnom gradu. Hvala navijačima što su tri dana bili uz nas", rekao je Jović posle izlaska iz svlačionice.

U komentaru finala, "plej" Zvezde rekao je da je meč najvećih srpskih timova opet pokazao da sastavi ekipa i odsustva igrača ne mogu da definitivno odrede pobednika derbija.

"Dobar meč, kao i svaki derbi, bez obzira na to u kakvom sastavu ekipe nastupaju. Uvek je tu velika borba i odsustva ne znače da je neki od timova u bilo kakvom zaostatku. Videli smo i večeras da se Partizan odlično držao i bez nekolicine igrača na koje nije mogao da računa. Dobro su nas namučili, ostvarili smo cilj i vraćamo se kući zadovoljni. To je najbitnije. Neizvesni će biti derbiji i u ABA ligi ako budemo igrali, a pretpostavljam i u domaćoj ligi".

Na pitanje da li je trojka Marka Gudurića na kraju treće četvrtine bila "prelomna", on kaže:


"Da, bila je važna, kao što je bila važna i Simonovićeva trojka u četvrtoj četvrtini. Tu smo se 'odlepili' na deset poena i bili smo svesni da je to ta prednost koja mora da se održava do kraja".

Pred crveno-belima je dan odmora, pa početak pripreme za jako važan evroligaški meč protiv Galatasaraja, zakazan za četvrtak. U kakvom će zdravstvenom stanju Zvezda dočekati taj meč?

"To je pitanje za trenera. Nismo hteli da rizikujemo s Bjelicom i Voltersom i siguran sam da bi igrali (u finalu) i da bi imali ulogu da je bilo potrebe. Ovako smo uspeli na vreme da napravimo prednost i da pobedimo. Očekujemo ih za Galatu. Samo da smo zdravi, a ostalo ćemo pokazati na terenu. To je jedino merilo, a ne izjave koje dajemo".



Da li je njegova povreda leđa prošlost?

"Bogu hvala, nije onakva situacija kakva je bila pre, tako da sam odmorio četiri-pet dana i sve je bilo znatno bolje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC