• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bela drama: Partizanov oproštaj od Evrope!

Autor mondo.rs

Beogradski crno-beli imali napad za produžetak ili prolaz, ali su ga završili bez šuta. PAOK se izvukao i prošao u osminu finala FIBA Lige šampiona.

 Crno-bela drama: Partizanov oproštaj od Evrope! Izvor: MN PRESS


Partizan se borio, padao, ustajao i ipak završio učešće u FIBA Ligi šampiona!

Desetkovani povredama i bolestima, beogradski crno-beli izgubili su od "bratskog" kluba iz Soluna, iako su se u finišu vratili iz praktično bezizlazne situacije.

PAOK je krajem treće četvrtine vodio čak 24 poena razlike (40:64), što je uz solunskih 74:76 bilo više nego dovoljno za miran prolaz gostiju.

Međutim, Novica Veličković se nije mirio s porazom!

Na čelu sa borbenim kapitenom, Partizan je još jednom stao na noge i uprkos svojim izgubljenim loptama (22) i lošem šutu za tri (4/19) ipak došao do napada za plasman. I to u poslednjim trenucima!

Veličković je postigao 19 poena, "vukao" domaće ka velikom preokretu, ali je u poslednjem minutu morao na klupu zbog pete lične greške. Upravo njegovim faulom, na liniju za slobodna bacanja stao je Vangilis Margaritis i 23 sekunde pre kraja promašio oba penala.

Rezultat je u tom trenutku bio 78:82, a Stefan Pot poveo je poslednji napad Partizana - za produžetak ili pobedu.

Lopta je nedugo potom došla do Mihajla Andrića, jedinog raspoloženog trojkaša domaćina (3/5), koji je pod pritiskom odbrane zadržao, krenuo sa njom u prodor i potom je izgubio, sekund pred kraj.

Igrači PAOK-a su preuzeli posed i (dvo)meč je u tom trenutku bio završen.

PARTIZAN - PAOK 78:82 (16:18, 16:29, 18:17, 28:18)



Srpski crno-beli i večeras su nastupili bez Vila Hečera, Vanje Marinkovića i Miloša Koprivice, koji su, kao i trener Aleksandar Džikić, na lečenju još od početka Kupa Radivoja Koraća. Osim njih i Kenana Karahodžića, nije nastupio ni Džamont Gordon, iako je bio u protokolu i presedeo meč na klupi.

U takvoj situaciji, Partizan je ipak stegnuo zube i u finišu utakmice u kojoj mu nije išlo, umalo stigao do spektakularnog preokreta. PAOK je u dva naleta kreirao velike serije (na početku meča i u trećoj četvrtini) i tada stvorena razlika ispostavila se, ipak, kao dovoljna za plasman u osminu finala, gde će odigrati dvomeč protiv Tenerifa.

Za razliku od beogradskih crno-belih, koji su u prečesto imali problem da buđenje defanzivne energije prenesu i na polovinu protivnika, PAOK je u dugim delovima meča odigrao u odličnom napadačkom ritmu, pa je Ted Mekfaden postigao čak 26 poena, uz šut za tri 7/10 i sedam asistencija.

Gosti iz Soluna postigli su pet trojki više od svog proseka (12/32) i one su, uz pogotke nakon Partizanovih grešaka, bili dovoljni da grčki tim obezbedi prolaz. Domaći crno-beli nisu uspevali da nađu ritam ni u šutu iz igre, a ni sa slobodnih bacanja, koja su realizovali sa 68 odsto pogođenih šuteva (26/38).

Posle ovog poraza, Džikićev tim moraće brzo da se prebaci na "jadranski" kolosek, gde ga očekuju utakmice protiv Zadra (petak) i Mega Leksa (nedelja). Istovremeno, Partizan će u hodu kompletirati svoje redove, iščekujući povratak odsustnih, čije je odsustvo prethodnih dana primoralo raspoložove snage Nenada Čanka na zaista krajnje napore.

PARTIZAN: Robinson 7, Ratkovica 2, Vrabac 8, Tanasković, Veličković 19 (0/4 za tri, 8 sk), Majstorović 2, Birčević 11 (7 sk), Andrić 11, Pot 11 (6 sk, 6 as), Gordon, Luković 7 (9 sk)

PAOK: Hrisikopulos 2, Konijaris, Cohlas, Margaritis 12, Mekfaden 26 (7/10 za tri, 7 as), Miljenović 2, Glinadakis 1, Karamanolis, Sajbert 16 (2/8), Papadopulos, Pejners 15, Klenton 8 (10 sk)

- KRAJ UTAKMICE, PAOK JE U OSMINI FINALA! -

- Andrić preuzima loptu, kreće na prodor i gubi loptu! PAOK krade loptu i pobeđuje!

40' 78:82 Margaritis promašuje oba slobodna bacanja! Partizan ima napad za prolaz ili za produžetak!

- Loša situacija po crno-bele je što će završnicu odigrati bez svog najboljeg igrača - Novice Veličkovića, koji je upravo zaradio petu ličnu grešku, 23 sekunde pre kraja.

40' 78:82 Trojka Andrića, polaganje Veličkovića! Drama u Pioniru u poslednjem minutu i samo četiri poena prednosti za PAOK! Tajm-aut za goste 25 sekundi pre kraja! Serija Partizana 10:2 u poslednjih minut i po!

40' 73:82 Sajbert koristi oba slobodna bacanja posle faula Robinsona.

- Podsetimo, u ukupnom zbiru sada je 154:149 za PAOK. Srpski crno-beli sada očigledno žele penal završnicu, 52 sekunde do kraja.

40' 73:80 Robinson iznuđuje faul, umalo pogodivši za "dva plus jedan"! Amerikanac staje na crtu i koristi jedno od dva slobodna bacanja. Početak poslednjeg minuta.

40' 72:80 Veličković pogađa posle kontre, za "minus 8", a Pejners pravi faul u napadu! U ukupnom zbiru sada je "plus 6" za PAOK! Partizan dugo nije bio ovako blizu!

39' 70:80 Robinson se baca, krade loptu, koja posle Veličkovićevog promašaja, a pogotka Vrapca, ipak prolazi kroz obruč. Tajm-aut PAOK.

39' 68:80 Sada jak i nesportski faul Birčevića, posle kojeg Pejners postiže jedno slobodno bacanje.

38' 68:79 Snažno zakucavanje Birčevića, posle kojeg je ostao da leži. Hrisikopulos je snažno zaustavio srpskog krilnog centra.

38' 63:78 Birčević pogađa na "drugi" obruč, a Pejners potom stao na crtu i pogodio oba pokušaja.

36' 59:76 Pejners staje na "crtu" i pogađa oba slobodna bacanja. Veličković potom pokušava da zakuca, ali ga Klenton blokira.

36' 59:72 Sudije su previdele očigledne korake Klentona, posle kojih Amerikanac pogađa o tablu. U međuvremenu Birčević gubi loptu, Majstorović pravi petu ličnu grešku, a Čanak traže novi tajm-aut.

35' 59:70 Mekfeden prvi put iznuđuje penale i obuzdava nalet domaćina. Na drugoj strani, Robinson pravi korake, za čak 20. izgubljenu loptu domaćina. Partizan je od starta na više izgubljenih lopti od pogodaka iz igre.

35' 59:68 Težak promašaj Robinsona za tri, pa konačno prvi pogodak Birčevića iz reketa. Crno-beli posle dugo vremena na jednocifrenom zaostatku.

34' 57:68 Veličković ne odustaje! Potpuno je preuzeo inicijativu u napadu, postigao svoj 15. poen, ali je potom napravio i četvrtu ličnu grešku.

33' 55:66 Veličković vraća razliku na 11 poena, posle čega Robinson promašuje čisto polaganje za jednocifreni minus. Velika energija oba tima u ovom trenutku.

32' 53:64 Evo je i treća trojka Partizana! Pogodio je Robinson. Mogu li beogradski crno-beli u novu veliku seriju?

31' Luković ulazi u poslednju deonicu promašajima sa linije penala.

- kraj treće četvrtine - Podsetimo, prvi meč završen je pobedom Partizana od dva poena prednosti.

30' 50:64 Težak šut uz zvuk sirene i pogodak Novice Veličkovića o tablu, za dva, u padu! Kapiten crno-belih podstiče publiku da bude glasnija, a navijači mu odgovaraju pesmom i ovacijama.

29' 47:64 Kapiten Partizana staje na liniju penala i promašuje oba šuta. U sledećem napadu asistira Andriću, koji pogađa svoju i timsku drugu trojku na utakmici.

- Veličković "otvara" kontru, ide do koša i polaže loptu. Međutim, sudije dosuđuju korake.

28' 44:64 Stefan Pot odgovara na "baražnu paljbu" gostiju polaganjem, posle čega PAOK traži tajm-aut.

27' 40:64 Kakva "paljba" Mekfedena! Ubacio je svoju sedmu trojku (iz devetog pokušaja) i već 22. poen! Posle njega, pogađa i Sajbert zakucavanjem, za novo maksimalno vođstvo grčkog tima - "plus 24!"

- Pauza nije pozitivno uticala na domaće, jer je Majstorović napravio faul u napadu, za svoju četvrtu ličnu grešku. Umesto njega, na terenu je ponovo Luković.

26' 40:59 Mekfeden pogađa i svoju šestu trojku, na koju Čanak reaguje novim tajm-autom.

25' 40:56 Sajbert poenima iz ćoška prekida seriju domaćina. Ulažu trud crno-beli, ali i dalje imaju veliki problem u napadu.

- Atraktivne blokade Partizanovih igrača - Robinson, pa Birčević! Energija sa tribina i iz odbrane budi domaće, ali ni to im za sada ne donosi lakše poene. Crno-beli su dosad izgubili 16 lopti, od čega čak devet igrači na spoljnim pozicijama.

23' 36:54 Serija faulova PAOK-a u odbrani, kojom dolaze nadomak ispunjenja bonusa. Stefan Pot, pa Stefan Birčević koriste tri od četiri slobodna bacanja.

22' 33:54 Miljenović asistira za Hrisikopulosa, za maksimalnih "plus 21" za PAOK. Partizan potpuno bez napadačkog ritma u većem delu meča.

- Mekfeden je večeras postigao pet trojki iz šest pokušaja, a tokom sezone ih pogađa sa 37 odsto preciznosti.

21' 32:50 Mekfeden večeras ne može da promaši! Amerikanac je na početku drugog dela "vezao" pet poena za manje od 40 sekundi. Šutira skoro 90 odsto iz igre!

- Podsetimo, prvi meč, odigran u Solunu, završen je pobedom Partizana od dva poena prednosti.

Strelci:

PARTIZAN: Robinson 3, Ratkovica 2, Vrabac 4, Veličković 9, Andrić 5, Pot 4, Luković 5.

PAOK: Margaritis 9 (2/3 za tri), Mekfaden 12 (4/5 za tri), Miljenović 2, Glinadaikis 1, Sajbert 10, Pejners 9, Klenton 4.

- poluvreme -

20' 32:47 Raste prednost PAOK-a. Mekfeden je pogodio devetu trojku gostiju iz 21 šuta. PAOK je, podsetimo, uoči prve utakmice ovog dvomeča protiv Arisa šutirao trojke 0/20. Ipak, veća briga srpskih crno-belih su izgubljene lopte (13), posle kojih su primili 16 poena. Takođe, Partizan ne uspeva da nađe ritam u šutu, pa je zasad postigao jednu trojku (Andrić) iz deset pokušaja.

- Ratkovica gubi loptu na prevođenju, za već 13. izgubljeni posed Partizana.

19' 32:44 Problem za Veličkovića - treća lična greška. Pejners potom koristi dva slobodna bacanja da "vrati" maksimalno vođstvo PAOK-a od 12 poena.

18' 30:40 Margaritis pogađa drugu trojku. Potpuno neuobičajeno šutersko veče za goste, jer su postigli već osam trojki iz 20 pokušaja.

17' 28:35 Miljenović je definitivno razmrdao goste. Ukrao je loptu Ratkovici i asistirao za "plus 4". Odmah potom, Partizan gubi loptu, pa Andrić nesportskim faulom zaustavlja kontru. Meč zasad definitivno protiče u serijama oba tima.

16' 28:30 Glinijadakis nakratko izjednačuje (27:27), a Luković koristi jedno slobodno bacanje (27:28), na šta Mekfeden odgovara trojkom - za vođstvo grčkog tima i izjednačen rezultat u ukupnom skoru. Tajm-aut Nenad Čačak.

15' 27:26 PAOK traži brzu igru i "vezuje" trojke Margaritisa i Mekfedena.

14' 24:18 Veličković koristi penale, za seriju Partizana 18:0! Više od pet minuta srpski tim pogađa i brani svoj koš.

13' 22:18 Pogoci Pota sa linije penala, za prvo vođstvo Partizana. Posle njega, sa "crte" poentira i Frenk Robinson. PAOK je ispunio bonus za dva minuta igre u drugoj deonici. Serija crno-belih 16:0!

12' 18:18 Luković zakucava, za izjednačenje! Partizan je potpuno preuzeo kontrolu nad utakmicom i u seriji je 12:0.

- Nižu se pokušaji PAOK-a za tri poena. Na ispod su 30 odsto pogodaka u svim takmičenjima, a večeras su već "odapeli" 15 trojki.

- kraj prve četvrtine -

10' 16:18 Partizan u seriji 10:0! Luković, Andrić i Veličković razmrdali su srpski tim, a Novica je upravo pogodio polaganje uz faul.

9' 11:18 Reakcija Partizana! Andrićeva trojka primorala je goste na tajm-aut.

7' 6:13 Vrabac posle driblinga pogađa sa distance, a Sajbert i prodorom dokazuje da je odlično ušao u meč. Nakon dinamičnog početka, "tvrđi" period meča.

6' 4:11 Luković je odmah uneo energiju među domaće i nastavio tamo gde je stao u Kupu. Posle dobre odbrane je zakucao, a potom je iznudio i faul.
9' 11:18 Reakcija Partizana! Veličković, pa Andrić trojka i tajm-aut PAOK-a.

7' 6:13 Vrabac posle driblinga pogađa sa distance, a Sajbert i prodorom dokazuje da je odlično ušao u meč. Nakon dinamičnog početka, "tvrđi" period meča.

6' 4:11 Luković je odmah uneo energiju među domaće i nastavio tamo gde je stao u Kupu. Posle dobre odbrane je zakucao, a potom je iznudio i faul.

- Pet izgubljenih lopti Partizana i prva izmena - Luković umesto Majstorovića.

5' 2:11 Evo je i treća trojka PAOK-a, nakon koje Čanak traži još jedan tajm-aut. Ponovo je strelac Sajbert.

- Birčević, pa Robinson pokušavaju da pogode prvu trojku za Partizan, ali promašuju uzastopne šuteve.

3' 2:8 Još jedna trojka PAOK-a. Pogodio je Džordan Sajbert.

1' 2:5 Bolji početak grčkog tima. Pejners je pogodio trojku za 0:5, na šta je reagovao Stefan Pot i polaganjem postigao prve poene za domaće.

Startne petorke:

PARTIZAN: Pot, Robinson, Vrabac, Birčević, Majstorović

PAOK: Konijaris, Margaritis, Sajbert, Pejners, Klenton,.

- Meč je počeo!

18.28 - Uoči utakmice, kapiten Partizana Novica Veličković uručio je poklon poznatom navijaču Miši Tumbasu, što je praćeno velikim aplauzom sa tribina.

Izvor: MONDO



18.24 - Kao što je i bilo najavljeno, u halu stižu fudbaleri Partizana.

Izvor: MONDO



18.20 - Plejmejker Partizana Stefan Pot zagreva se u majici saigrača Vanje Marinkovića, koga je takođe "pokosio" virus. Za to vreme, sa razglasa se čuju navijačke pesme oba kluba.

Izvor: MONDO




18.13 - Domaći crno-beli večeras imaju i podršku predstavnika fudbalske sekcije - trenera Marka Nikolića, njegovog pomoćnika Andrije Delibašića i sekretara stručnog štaba, Ljubiše Rankovića.



18.08 - Partizan je večeras ipak kompletniji za jednog igrača - Frenka Robinsona, koji je poslednji put nastupio upravo u prvoj utakmici ovih timova u Solunu. U međuvremenu je propustio meč protiv Cedevite i ceo Kup Koraća.

17.56 - U dvorani je i Bane Prelević, predsednik i legenda PAOK-a.

Izvor: MONDO



17.53 - Za sada je mnogo više ljudi ispred dvorane nego u njoj. Veliko interesovanje izazvale su majice specijalno dizajnirane za ovu priliku.

Sa istim problemima i identičnim brojem raspoloživih igrača kao i u finalu Kupa, Partizan u hali "Aleksandar Nikolić" igra za plasman u osminu finala Lige šampiona.

Ekipu će i večeras voditi pomoćnik Aleksandra Džikića - Nenad Čanak, a rival je gost iz Soluna - crno-belima bratski PAOK.

Prvi meč, odigran u Grčkoj 8. februara, završen je trijumfom srpskog tima 76:74, a razlika od dva poena čini i večerašnji duel prilično otvorenim uoči prvog podbacivanja.



Najbolji igrač te utakmice - plejmejker Partizana i bivši član PAOK-a Vil Hečer, definitivno neće nastupiti, kao ni Vanja Marinković, Jovan Koprivica i odranije odsutni Kenan Karahodžić, dok se i dalje iščekuje povratak Frenka Robinsona na teren.




Razlog izostanka prve trojice poznat je još od Niša. Svi su, kao i trener Džikić, otrovani sa virusnom infekcijom, iako još nema definitivne potvrde šta je snašlo crno-bele u Nišu. Karahodžić je zbog teške povrede oka nakon gostovanja PAOK-u morao da bude i hospitalizovan i saigrači su mu u znak podrške posvećivali pobede na Kupu.

Dočekajte i ispratite meč u direktan tekstualni prenos na MONDU i TV prenos na Areni sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC