• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pefi" briljirao, ali Saša Obradović ide dalje

Autor mondo.rs

Marković je pogodio pet trojki, zabeležio 11 asistencija, bio prvi strelac susreta, ali Zenit praktično nijednog trenutka nije uspeo ozbiljno da zapreti Lokomotivi, koja je prvi polufinalista Evrokupa.

Prvi polufinalista Evrokupa u sezoni 2016/17 je polufinalista Evrolige iz sezone 2015/16!

Lokomotiva Kubanj našeg trenera Saše Obradovića završila je posao u sveruskom četvrtfinalu Evrokupa već posle dva susreta sa Zenitom iz Sankt Peterburga.

Posle 75:52 u Krasnodaru, "lokosi" su zabeležili 12. pobedu nad Zenitom u poslednjih 14 susreta i rezultatom 2:0 izborili polufinale u kom će se sastati sa boljim iz duela Bajern Minhen - Unikaha Malaga.

Ovog petka uveče u Sankt Peterburgu: Zenit - Lokomotiva 77:88 (10:25, 19:19, 27:23, 21:21).

Kao što rezultat po četvrtinama govori, Obradovićev tim je "presreo" ekipu Vasilija Karašjova u prvoj četvrtini, serijom 3:12 stigao do 15 poena razlike i sve posle toga bila je samo serija neuspešnih pokušaja domaćina da izbore bar neizvesnu završnicu.

U dva-tri navrata košarkaši Zenita spuštali su zaostatak na osam poena razlike, ne i ispod toga, a najveću prednost Lokomotiva imala je posle prvog napada u trećoj četvrtini kada je bilo 29:47, odnosno 18 razlike. Nakon što su plavo-beli uspeli u prvom napadau u četvrtoj četvrtini da spuste na 59:67, ponovo je Lokomotiva ubrzala i stigla do 17 razlike – 66:83.

Naš reprezentativac Stefan "Pefi" Marković, koji je imao jako loš nastup u Krasnodaru pre tri večeri, blistao je večeras, ubacio je 21 poen (5/7 za tri), zabeležio 11 asistencija naspram pet izgubljenih lopti, ali ga je pratio samo trenerov sin, Sergej Karašjov koji je postigao 19 poena.

Treći najefikasniji igrač Zenita bio je Aron Vajt sa 11 i čak sedam ukradenih lopti (što je potencijalni rekord takmičenja), a vredan pomena uz njega samo je još Janis Tima sa devet poena i pet skokova.

Na drugoj strani, u Obradovićevom timu poeni su bili daleko skladnije raspoređeni - Kevin Džons postigao je 16 (8/12 iz igre), uz devet skokova, Andrej Zubkov ubacio je 14, Tejlor Ročesti 12, uz šest asistencija, Mardi Kolins devet, uz šest skokova i četiri asistencije, Jan Vujukas osam, uz pet skokova, a Vladimir Ivljev sedam, uz devet skokova.

Jasno je koji sastav je više bio tim. Do dolaska Lokomotive, Zenit je imao osam pobeda kod kuće u nizu u VTB ligi i Evrokupu, ali je tu seriju prekinula ekipa koja je poslednja i slavila na Jubilejni areni, 18. decembra prošle godine.

U prvom meču, treći ruski predstavnik Himki izbegao je eliminaciju i vratio seriju u Španiju. Pročitajte sve rezultate četvrtfinalnih serija Evrokupa, čiji će pobednik učestvovati u Evroligi u sezoni 2017/18.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC