• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelnik Zvezde hteo da se kladi na poraz u Parizu?

Autor mondo.rs

I to, tvrdi ugledni "L'Ekip", na tačno pet golova razlike!

Iz Francuske stiže vest koja, ukoliko se ispostavi kao tačna, preti da bude jedan od najvećih skandala ikada vezanih za domaći fudbal!

Navodno, jedan od čelnika Crvene zvezde pokušao je da uplati 5.000.000 evra na poraz crveno-belih pet razlike od Pari Sen Žermena, kao što se i dogodilo nedavno u Parizu, u utakmici drugog kola Lige šampiona, kada je domaćin slavio 6:1.

Tekst na tu temu objavio je ugledni "L'Ekip", a prenosi "Mozzartsport".

Ugledni francuski list piše da je nekoliko dana pred utakmicu o ovom slučaju obavešten čak i predsednik UEFA, Slovenac Aleksandar Čeferin, a da je informacija potekla od "doušnika koji se smatra kredibilnim".

Navodno, visoki funkcioner crveno-belih se dan pre utakmice sastao sa predsednikom Pari Sen Žermena, Naserom Al-Kelaifijem, a inspektori francuske policije su prisluškivali njihov razgovor u kom, međutim, nije rečeno ništa sporno.

"L'Ekip", ipak, piše da je UEFA otvorila zvaničnu istragu povodom iznesenih sumnji.

Ističe se, takođe, da pobeda Parižana nije iznenađenje, ali i da se posle remija Zvezde i Napolija (0:0), nije očekivalo da će biti baš tako laka i ubedljiva.

Opet navodno, za utakmicu su bila angažovana stručna lica koja su procenjivala "sumnjivu pasivnost pojedinih igrača srpskog tima".

Doušnik tvrdi i da je čelnik Zvezde sam izdvojio tri od pomenutih pet miliona evra, kao i da je novac od dobijene opklade trebalo da pokupi u jednom poznatom pariskom lokalu, ali "L'Ekip" piše da je ta informacija kasno stigla do istražitelja, te nije poznato da li se sastanak uopšte i dogodio.

U tekstu ima i nelogičnosti, kao što je tvrdnja da je Zvezdin funkcioner "promešao" sastav tima da bi se utakmica odvijala u željenom pravcu. U gostujućem timu, međutim, nije bilo igrača koji se nije mogao očekivati...

Kroz zaključak se navodi da u "ovoj fazi istrage nema konkretnih dokaza, već samo osnovana sumnja koju ispituju UEFA i francuski organi".

"Sve su mogućnosti otvorene. I da je meč namešten, ali i da je neko maliciozno pokušao da naškodi ugledu Crvene zvezde", piše na kraju "L'ekipovog" teksta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC