• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gračanica za brigu Unčanina (FOTO)

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca m:tel doživjeli prvi domaći poraz u Premijer ligi BiH, te napravili lošu uvertiru pred meč trećeg kola EHF Čelendž kupa protiv Vogošće.

 RK Borac m:tel RK Gračanica 22:24 Premijer liga BiH 6. kolo Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Povratnik u Premijer ligu BiH, Gračanica, u banjalučkoj dvorani "Borik" potvrdio je epitet najprijatnijeg iznaneđenja dosadašnjeg dijela sezone.

Gosti iz Gračanice trijumfalno su okončali gostovanje Borcu m:tel, koji je razočarao svoje navijače i tako napravio lošu uvertiru pred prvi meč trećeg kola EHF Čelendž kupa za vikend protiv Vogošće.

RK Borac m:tel - RK Gračanica 22:24 (11:13)

Raspoloženi gosti od samog starta susreta stavili su do znanja domaćinu da su u Banjaluku došli da se nadigravaju.

U prvom poluvremenu igralo se većinom gol za gol, da bi Gračanica u finišu prvih 30 minuta "dodala" gas i na pauzu otišla sa dva gola prednosti, 13:11.

I početkom nastavka viđena je ista slika na terenu. Gosti su uspijevali da zadrže prednost do 48. minuta, kada je nešto bolja igra "crveno-plavim" donijela preokret i prvo vođstvo 20:19.

Ipak, finiš utakmice u potpunosti je pripao Gračanici. Zaigrali su znatno angažovanije i na kraju stigli do zasluženog trijumfa 24:22.

Gračanici je ovo bila četvrta pobjeda na šest mečeva, a Banjalučanima drugi poraz, prvi u "Boriku".

Đurđević i Mijatović u redovima Borca m:tel bili su najefikasniji sa po pet pogodaka, dok je Slađan Subotić sakupio 13 odbrana. Na drugoj strani, prvo ime bio je čuvar mreže Admir Ahmetašević.

Trener Borca m:tel Bojan Unčanin sigurno ne može biti zadovoljan izdanjem svojih izabranika, posebno ako se zna da Borac m:tel u nastavku sezone očekuje žestok ritam i pet utakmica za 15 dana.

Za vikend je na programu i prvi meč trećeg kola EHF Čelendž kupa i gostovanje Vogošći, pa će "crveno-plavi" što prije morati da zbiju redove.

U preostalim utakmicama osmog kola, Bosna i Leotar nastavili su sa sjajnim izdanjima, te zabilježili nove pobjede protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, odnosno Goražda.

U derbiju začelja Derventa je kao gost savladala Slaviju, te tako upisala prvi ovosezonski trijumf, dok ekipa iz Istočnog Sarajeva ostaje zakucana za samo dno tabele, kao jedini tim koji u dosadašnjih šest kola nije osvojiti niti bod.

PREMIJER LIGA BIH - 6. KOLO:

Borac m:tel - Gračanica 22:24
Slavija - Derventa 26:27
Maglaj - Zrinjski 28:23
Bosna - Sloga (GV/U) 33:25
Sloga (D) - Lokomotiva 45:25
Konjuh - Vogošća 21:26
Leotar - Goražde 33:24

TABELA: Bosna 15, Leotar 15, Sloga (D) 12, Vogošća 12, Gračanica 12,  Borac m:tel 10, Maglaj 10, Sloga (GV/U) 9, Konjuh 9, Lokomotiva 9, Derventa 4, Zrinjski 4, Goražde (-1) 3, Slavija 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC