• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted se provukao, ostalo samo jedno mesto!

Autor mondo.rs

Felaini u nadoknadi vremena doneo "crvenim đavolima" plasman. Od predviđenih osam karata za nokaut fazu, u utorak podeljeno sedam.

Bilo je ovo dramatično veče, koje je dalo odgovore na skoro sva pitanja u vezi sa četiri grupe Lige šampiona!

Od osam mesta za nokaut fazu namenjenih grupama "E", "F", "G" i "H" popunjeno je sedam, pa će u sredu, 12. decembra, samo jedan meč imati težinu borbe za plasman u sledeću rundu!

Iz navedenih grupa, definitivni učesnici sledeće faze su: Bajern, Ajaks, Mančester siti, Real Madrid, Roma, Juventus i Mančester junajted! Preostali, osmi putnik biće poznat posle meča Šahtjor - Lion u poslednjem kolu.

Kako će izgledati rasplet u preostale četiri grupe mogli bismo da saznamo ili da naslutimo u sredu, kada će Crvena zvezda u okviru "grupe smrti" gostovati Napoliju.

Sudeći prema utorku, pretposlednje kolo biće do kraja uzbudljivo!

Od goleade u Minhenu, gde je Bajern "potopio" Benfiku (5:1), pa do šuta Žozea Murinja u flašice, dok je nervozno slavio plasman i pobedu Junajteda protiv Jang Bojsa (1:0), navijači su uživali u sjaju Lige šampiona.

POVEZANE VIJESTI


Maruan Felaini postigao je gol u 91. minutu i obradovao dobro iznervirani Old Traford, koji je ponovo video neubedljivu igru svojih ljubimaca, ali je i sačuvao živce u poslednjem koju, jer bi večerašnji remi zakazao meč odluke na Mestalji, gde bi Valensija imala šansu da pobedo izbaci "crvene đavole".

Ipak, Murinjov tim je izbegao takav scenario, kao što je i Mančester siti izbegao još jedan poraz protiv Liona (2:2). Francuski tim je dva puta sticao prednost golovima centarfora Maksvela Kornea, ali su "građani" oba puta brzo izjednačili - posle prekida. Prvi put je to uradio Emerik Laport, a drugi put Serhio "Kun" Aguero u 83. minutu.

Domaćin je tako ostao bez vrednih bodova u borbi za plasman i igraće za prolaz u poslednjem kolu u Ukrajini, jer je Šahtjor pobedio Hofenhajm u gostima (3:2), u meču u kojem je dva puta vodio, pa "overio" trijumf drugim pogotkom Taisona - u nadoknadi vremena.

Žaliće i Lion i Hofenhajm, a još više će žaliti Roma, jer je imala "na konopcima" Real i dopustila mu da se podigne, da uzvrati udarac i da pobedi na Olimpiku.

Ofanzivac "vučice" Čengiz Under se žestoko obrukao krajem prvog poluvremena, kada je sa nekoliko metara nogom prebacio gol. Štoper domaćih, Federiko Facio, takođe je poput Turčina častio goste i početkom drugog dela "asistirao" Geretu Bejlu za 0:1. Domaći su potom i dalje napadali, kao i tokom prvog dela, ali je Lukas Vaskez na Benzeminu asistenciju postavio 0:2 i odneo bodove iz "Večnog grada".

Kao što je već navedeno, oba tima su i ušla u ovaj meč u mirnoj situaciji, u kakvoj je bio i Juventus protiv Valensije. Golman "Stare dame" Vojćeh Ščensni je krajem prvog poluvremena sjajno odbranio i sačuvao Torineze, a Mario Mandžukić je u nastavku prihvatio perfektnu asistenciju Kristijana Ronalda, postavio nogu i postavio konačnih: Juventus - Valensija 1:0

Tako su praktično svi večerašnji favoriti manje-više ostvarili plan i obezbedili mir u završnici grupne faze.

Grupa E

AEK Atina - Ajaks 0:2 (0:0)
/Tadić 68'p, 72'/

Bajern Minhen - Benfika 5:1 (3:1)
/Roben 9', 32', Levandovski 37', 51', Riberi 76' - Fernandeš 46'/

Tabela: Bajern 13, Ajaks 11, Benfika 4, AEK 0..

Poslednje kolo (12. decembra): Ajaks - Bajern, Benfika - AEK.

Grupa F

Olimpik Lion - Mančester siti 2:2 (0:0)
/Korne 55', 81' - Laport 63', Aguero 83'/

Hofenhajm - Šahtjor Donjeck 2:3 (2:2)
/Kramarić 17', Zuber 40' - Ismaili 14, Taison 15', 91'/

Tabela: Siti 10, Lion 7, Šahtjor 5, Hofenhajm 3.

Poslednje kolo (12. decembra): Šahtjor - Lion, Siti - Hofenhajm


Grupa G

CSKA Moskva - Viktorija Plzenj 1:2 (1:0)
/Vlašić 10'p - Prohaska 56', Hejda 8'/

Roma - Real Madrid 0:2 (0:1)
/Bejl 47', Vaskez 59'/

Tabela: Real 12, Roma 9, Viktorija Plzenj 4, CSKA 4.

Poslednje kolo (12. decembra): Real - CSKA, Viktorija Plzenj - Roma.

Grupa H

Juventus - Valensija 1:0 (0:0)
/Mandžukić 59'/

Mančester junajted - Jang bojs 1:0 (0:0)
/Felaini 91'/

Tabela: Juventus 12, Junajted 11, Valensija 5, Jang bojs 1.

Poslednje kolo (12. decembra): Jang Bojs - Juventus, Valensija - Junajted.



Iz minuta u minut:

Gotovo je na svim utakmicama!  

22.51 Spasava se i Junajted! Felaini je u 91. minutu "otključao" mrežu Jang Bojsa i po svemu sudeći uveo "crvene đavole" u nokaut fazu Lige šampiona!

22.50 Drama u Nemačkoj! Šahtjor je poveo u 93. minutu protiv Hofenhajma golom Taisona i stigao do trećeg mesta!

22.39 Kakav meč u Francuskoj! Siti ponovo izjednačuje! Rijad Mahrez je centrirao, a Serhio Aguero dao gol glavom. Drugi put "građani" pogađaju posle kornera.

22.37 Lion opet vodi protiv Sitija! Ponovo Korne! Depaj ga je fenomenalno "Izbacio" na zicer, Laport je kasnio, a centarfor Francuza je postavio 2:1!


22.36 Dok se samo iščekuje kraj u Minhenu, "upisao" se i Frank Riberi. Holanđanin je pogodio za velikih 5:1 za Bavarce.

22.30 Kakav je golman David De Hea! Skinuo je loptu sa crte, kada su je mnogi već videli u Junajtedovom golu. Neki igrači Jang Bojsa počeli su da slave. Prerano!

22.22 Siti brzo reaguje i izjednačuje u Lionu - 1:1. Silva je glavom "skrenuo" loptu posle centaršuta, a Emerik Laport je lako poslao u mrežu francuskog tima.

22.18 Roma se ispucala, ispromašivala i sada Real mirno ide ka trijumfu na "Olimpiku". Bejl je centrirao sa desne strane, Benzema spustio loptu glavom, a Lukas Vaskez postavio 0:2.



22.15 Felaini je promašio "čistu" šansu protiv Jang Bojsa, prebacivši gol, a Juventus je poveo protiv Valensije. Kristijano Ronaldo je uradio sve, našao Marija Mandžukića usamljenog na desnoj stativi, a Hrvat je trebalo samo da ispruži nogu.

22.12 Lion je naplatio promašaje protiv Sitija! Korne se namestio na 18 metara i sjajnim udarcem savladao Edersona!

22.08 Bajern večeras neće dopustiti iznenađenje. Odmah je reagovao na gol Benfike i povećao prednost na 4:1. Ponovo je strelac bio Robert Levandovski i ponovo posle kornera. Sada je centrirao Džošua Kimih.



21.06 Što Roma nije iskoristila - jeste Real! Posle Undera, sada je i defanzivac "vučice" Federiko Facio častio Madriđane, greškom asistirao Geretu Bejlu, a on je mirno postavio 0:1 na Olimpiku. Veliki poklon za prvaka Evrope.

21.04 Prvi gol u drugom delu takođe je "pao" u Nemačkoj. Žedson Fernandeš smanjio je zaostatak Benfike na Alijanc areni. Bajern sada vodi 3:1.


21.48 Promašaj o kojem će se pričati! Vezista Rome Čengiz Under je ostao potpuno sam u petercu, sačekao loptu na desnoj stativi i prebacio Realov gol. Ovo je MORAO da pogodi!



21.45 Siti se provlači u Francuskoj! Korne, centarfor domaćih, sada je šutirao nogom u skoku i pogodio prečku. Još je 0:0.

21.40 Svih sedam golova u Nemačkoj! Dok Bajern razbija Benfiku, Hofenhajm se vratio u meč protiv Šahtjora! Švajcarac Zuber je glavom postavio 2:2!


21.37 Bajern ne staje. Roben je sada asistirao Robertu Levandovskom, za 3:0. Centaršut iz kornera i gol glavom Poljaka. Portugalcima preti katastrofa u Minhenu.

21.35 Nižu se Romine šanse protiv Reala! Patrik Šik, pa Aleksandar Kolarov su šutirali snažno, ali je i dalje 0:0! Kurtoa je odbranio oba udarca.

21.31 Ponovo Roben pogađa u Minhenu! Holanđanin je postigao drugi gol večeras. Da li će ubedljiva pobeda sačuvati posao Niki Kovaču



21.30 Lion propušta šanse protiv Mančester sitija. Depaj je šutirao iz slobodnog udarca, a Korne je loše primio loptu u petercu. Laport je prišao i izbio loptu. 

21.25 U skladu s najavama, Bajern je ispravio grešku i zaigrao u komplet crvenim dresovima. Više nema teget šortseva, koji navijače iritiraju zbog plave boje, zaštitnog znaka Minhena 1860.

21.17 Još jedan gol na stadionu Hofenhajma! Hrvat Andrej Kramarić je lepim lob udarcem povratio domaće iz početnog šoka. Hofenhajm - Šahtjor 1:2.


21.14 Još dva gola u Nemačkoj! Šahtjor je ekspresno duplirao prednost protiv Hofenhajma. Ismaili je odigrao dupli pas sa Taisonom u 14. minutu za 0:1, a potom je i asistent pogodio, iskoristivši zicer za 0:2

21.13 Prvi gol večeri "pao" je u Minhenu, gde je uzdrmani Bajern poveo udarcem Arjena Robena. Holanđanin je dao gol u svom stilu - udarcem levom nogom, posle finte koja ga je proslavila.

Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos večeri Lige šampiona!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC