• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel superiorno do polufinala plej-ofa!

Autor mondo.ba

Banjalučki rukometaši deklasirali su Konjuh iz Živinica rezultatom 31:24 (11:8) i osigurali plasman u polufinale plej-ofa šampionata Bosne i Hercegovine.

 Rk Borac - Rk Konjuh 31:24, revanš četvrtfinala plej-ofa Lige BiH Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije remija u Živinicama, crveno-plavi su u srijedu u dvorani "Borik" bez većih problema savladali Konjuh i prošli među četiri najbolja tima prvenstva.

Ono čega se najviše pribojavao gostujući trener Toni Čolina se obistinilo - briljantnu partiju na golu Banjalučana pružio je golman Bojan Ljubišić i trasirao put crveno-plavima ka pobjedi.

Poslije prvih 30 minuta Borac m:tel je imao prednost od tri pogodka (11:8), da bi u nastavku na krilima navijanja "Lešinara", izabranici Mirka Mikića uspjeli da povise razliku na "plus sedam" - 31:24.

Uvodni minuti revanša pripali su domaćim  igračima, koji su već na početku došli do dva gola razlike (3:1, 5:3, 6:4).

Pri rezultatu 7:5, Banjalučani su imali tri napada da dođu do tri gola prednosti, ali ih nisu iskoristili. Stigao je odgovor sa druge strane i, nakon pogotka iz sedmerca, gosti u 18. minutu dolaze do izjednačenja, 7:7.

Nakon skoro 10 minuta bez pogotka, crnu seriju promašaja prekinuo je Dejan Unčanin, koji sa krilne pozicije vraća prednost Borcu m:tel, 8:7. U 26. minutu domaći ponovo vode dva razlike, 10:8. I u ovom meču najveće muke Živiničanima zadavao je Bojan Ljubišić, što su njegovi saigrači iskoristili i u 30. minutu prvi put došli do plus tri, 11:8, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Punim gasom Banjalučani su ušli u nastavak i nakon četiri minuta poveli 14:9. To je bio znak treneru Konjuha da zatraži minut odmora, ali to nije mnogo pomoglo gostima iz Živinica.

ČETVRTFINALE

REZULTATI OBJE UTAKMICE

Bosna Visoko - SLOGA 28:40, 28:31

BORAC m:tel - Konjuh 31:24, 24:24

GRAČANICA - Leotar 34:25, 24:27

IZVIĐAČ - Vogošća 24:20, 31:27

 Milan Dakić, koji se oporavio od povrede leđa, postigao je prelijep pogodak za "plus sedam" (17:10), čime je praktično prelomljena utakmica, s obzirom da kraja susreta, Borac nije imao problema da sačuva ogromnu prednost.

Viđeno je pregršt efektnih poteza kojima su dizali publiku na noge, i crveno-plavi su više nego zasluženo izborili plasman u polufinale, gdje ih očekuje Gračanica, koja je nadoknadila tri gola protiv trebinjskog Leotara (34:25).

Prvo ime susreta u Banjaluci bio je golman Bojan Ljubišić sa 16 odbrana, a najefikasniji u banjalučkom taboru bio je Bojan Rađenović sa sedam golova, dok su Goran Daničić i Milan Dakić uknjižili po tri pogotka manje.

Na drugoj strani, kod Konjuha, ponovo je najbolji bio Nermin Smajić sa osam pogodaka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC