• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćaskanje kod "poeziofona" sa Milanom Rakuljem

Autori mondo.ba Autori Siniša Stanić Autori Vedran Ševčuk

Banjalučkog poetu Milana Rakulja pitali smo odakle mu dolazi inspiracija, da li sebe više smatra pjesnikom i novinarom, šta nas očekuje na predstojećem festivalu "Imperativ"... A, testirali smo zajedno i famozni "poeziofon"!

 Milan Rakulj: Ćaskanje kod "poeziofona" (VIDEO) Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Milan Rakulj jedan je od najznačajnijih banjalučkih pjesnika "mlađe" generacije, koji pažnju književne publike, osim svojim odličnim pjesmama, privlači i nadahnutim nastupima uživo.

Do sada je objavio dvije zbirke poezije - "Gluvi putnik" i "Poezija u kostima", a publici su ostala u najljepšem sjećanju njegova "pjesnička natpjevavanja" koje izvodi zajedno sa svojim prijateljem i pjesnikom Goranom Gavrićem Grgom.

Na Festivalu književnosti "Imperativ", koji sutra počinje u Banskom dvoru u Banjaluci, u programu "Poeziju će svi čitati" Rakulj će biti domaćin književniku Darku Cvijetiću, a biće takođe i moderator svake večeri festivala tokom programa "Note i slova".

Prilika je to divna da malo popričamo sa ovim sjajanim pjesnikom, koji inače radi i kao novinar. Razgovorali smo kod famoznog "poeziofona", uređaja koji je nedavno instaliran ispred NUB RS u Banjaluci.

Odakle mu dolazi nadahnuće, da li sebe više smatra pjesnikom i novinarom, šta nas očekuje na predstojećem Imperativu, njegovo mišljenje o "poeziofonu"...

Dame i gospodo - Milan Rakulj!

...
Izvor: Mondo BiH

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop