• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda "imala" Dance, sporan penal zakomplikovao!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda je odigrala veoma dobru utakmicu, ali i uprkos tome neće biti zadovoljna rezultatom sa "Marakane". Gosti su na lukav način došli do penala i imaju bolju situaciju pred revanš za sedam dana u Kopenhagenu.

 UŽIVO Crvena zvezda Kopenhagen Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Najavili su navijači Crvene zvezde i stvarno je tako bilo - LAV, simbol Kopenhagena, zaista se nije snašao u "njihovoj džungli" pred 43.312 bučnih navijača!

Crvena zvezda je odigrala veoma dobru utakmicu i pripremljeni plan Vladana Milojevića pretvorila u delo, ali na kraju ipak nije uspela da ostvari pobedu nego je sebi zakomplikovala situaciju pred revanš za sedam dana u prestonici Danske.

U 86. minutu, pri vođstvu od 1:0 golom Milana Pavkova, dosuđen je jedanaesterac za goste posle teatralnog pada Pepa Bijela, doduše uz blagi kontakt Dušana Jovančića.

Do tada nevidljivi Vind je preuzeo odgovornost i poravnao rezultat "panenkom", za opšte nezadovoljstvo na tribinama zbog suđenja Tijaga Martinsa iz Portugala, koji se navijačima "zamerio" uz još nekoliko spornih odluka uz blago neujednačeni kriterijum.

I zbog njih su igrači postajali nervozniji i nervozniji, a to će morati da zaborave i ostvare pobedu u Kopenhagenu, ili remi uz više golova, kako bi prošli u plej-of na megdan Jang Bojsu.

CRVENA ZVEZDA - KOPENHAGEN 1:1 (1:0)
/Pavkov 44 - Vind 86p/

Odluka trenera Milojevića da Vukanović počne meč činila se opravdanom i dobrom već posle uvodnih nekoliko minuta kada je doskorašnji napadač Napretka vrebao "druge lopte" posle skokova sjajnog Pavkova - igrača koji je pravio najveću razliku na terenu.

Izvlačio je štopere, dobijao skok duele, odlagao loptu za vezne igrače i aktivno učestvovao u igri, a u više situacija se pokazao opasan i u kaznenom prostoru.

Gledali smo veliki broj centaršuteva Zvezde sa obe strane terena, aktivni su bili Rodić i Gobeljić, što je značilo "punjenje" prostora oko 11 metara gde su Ivanić, Pavkov i Vukanović pokušavali da naprave prednost u odnosu na nešto slabije štopere Kopenhagena.

Nije im to uspevalo sve do 44. minuta kada se isplatila upornost Ivanića i "smaknuta" lopta za Pavkova, a heroj navijača Zvezde razgalio je ceo stadion udarcem za vođstvo.


Već na poluvremenu je međutim morao iz igre zbog povrede, zbog povrede zadnje lože koju je zaradio još u drugom minutu meča, zamenio ga je Ričmond Boaći - i brzo ušao u šansu posle "lob" centaršuta Marina i spore lopte koju je napadač iz Gane nekako ukrotio glavom.

Sve više i više je Zvezda "prepuštala" teren Kopenhagenu i čekala kontre, koje su možda bolje mogli da završe Marin i Ivanić, a onda je nažalost stigla i kazna.

Duga akcija Kopenhagena završila se padom novajlije Pepa Bijela uz blagi kontakt Dušana Jovančića, a sudija iz Portugala pokazao je na "belu tačku" što je u gol pretvorio Vind, do tada gotovo "odsečen" iz igre svog tima.

Zvezdi će dakle biti potrebna i bolja partija od ove, koja je bila veoma dobra, da bi prošla u plej-of za Ligu šampiona. U suprotnom, idu u Ligu Evrope protiv Rige ili Helsinkija.

ZVEZDA:
Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić (od 65. Žander) - Jovančić, Kanjas - Vukanović (od 75. Ben), Marin, Ivanić - Pavkov (od 46. Boaći).

KOPENHAGEN: Gritebust - Varela, Papajanopulos, Nelson, Ovijedo (od 72. Bengtson) - Holse, Stage, Zeka, Fišer (od 64. Bil)  - N'Djoje i Vind.

Meč je sudio Tijago Martins iz Portugala.

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ!

90' -
Još PET minuta.

86' - BEN!


Pada sada Ben posle starta Papajanopulosa, traži Zvezda penal, ali nema ga... Ben je odmah dobio žuti zbog protesta.

84' - GOL! 1:1! VIND!



"Panenkom" vara Borjana mladi napadač za izjednačenje.
"Uefa mafija" se čuje sa tribina...

83' - PENAL! KOPENHAGEN IMA ŠANSU!

Dugo i dugo je trajao napad Kopenhagena, osetio je blagi kontakt Biel od Jovančića, bacio se i sudija Tijago Martins je pokazao na belu tačku.

79' - Boaći!

Još jedna prilika za napadača iz Gane posle prodora ljutog Marina, koji je pre toga dobio karton zbog protesta... 

"Presiti se zemlja od krvavog vala, ali vam pobeda ne osvetli lice, jer lovor ne niče s bunjišta i kala, on je za heroje, a ne za ubice"
, pevaju Delije čuvenu pesmu "Tamo daleko", dok Milojević viče na svoje igrače jer je Ndoje ušao u prvu šansu na meču.

75' -
Ulazi i Ben da pomogne Zvezdi... Izlazi Vukanović.

68'
- Oštar i Boaći koji žutim kartonom "seče" kontru. Zvanično 43.312 gledalaca.

65' -
Žander je u igri umesto Rodića, koji se požalio na bol u leđima, dok je Fišera zamenio Bil, pojačanje Kopenhagena iz Španije.

62' -
Vidimo često kako Marin ima "magiju" u nogama", ali isto tako pokazuje požrtvovanost kada posle četiri "presinga" i trčanja na igrače Kopenhagena uspeo da natera goste na grešku, ali je nažalost po Zvezdu svirana opasna igra.

55' - Boaći!

Marko Marin je digao loptu uvis sa desne strane, bila je to spora lopta koju je nekako zakačio Boaći i umalo postigao gol, iz nimalo jednostavne situacije.


50' -
Oštar start Degeneka na N'Dojeu i žuti karton.

48' -
Lep napad Kopenhagena kroz sredinu i trčanje, Vind je prvi put bio u situaciji da proigra svoje saigrače i uspeo je u tome. U šansu je izbacio Fišera, ali šut odlazi pored gola.

/TUČA NA SEVERU, JEDAN NAVIJAČ JE POVREĐEN (VIDEO)/

46' -
Ričmond Boaći je na terenu umesto Milana Pavkova. Razlog je povreda zadnje lože koju je zaradio još u drugom minutu utakmice, ali je izdržao do gola.

44' - GOOOOOOL! MILAN PAVKOV! 1:0!

Uporni su bili igrači Zvezde i to im se isplatilo!

Posle centaršuta sa leve strane, koji je uputio Rodić, lopta je ostala "ničija" i snalažljivi Ivanić ju je proturio do Pavkova, a napadač Zvezde je uz pomoć bloka "lobovao" golmana Kopenhagena za vođstvo Crvene zvezde.

To je to od prvo poluvremena!

Pogledajte radost posle gola...


43' -
Jak start Zeke na Ivaniću, sa obe noge, ali sudija pokazuje da je prvo bilo na loptu... Zeka inače već ima žuti karton.

40' -
Opao je malo tempo, dosta nepovezana igra i jednih i drugih, uz dosta neopreznih poteza na obe strane terena.

30' - MARIN!


Strašan udarac "desetke" Zvezde posle prodora kroz sredinu, Zeka mu je ulazio u blok, nije stigao, nije ni golman Gritebust, ali lopta ide pored gola...

26' -
Kako javlja naš reporter, igrači Kopenhagena su nekoliko puta gestikulirali jedni ka drugima da se ne čuju od buke na stadionu. I zaista je bučno! U novoj prilici je Marko Gobeljić, a saigrači se ljute što je šutirao...

/SVE O KOREOGRAFIJI SA "SEVERA": POGLEDAJTE FOTKE I VIDEO/

25' - Jovančić!

Dobar šut sa ivice kaznenog prostora, ali pored gola... Opasnija Zvezda!

Izvor: MN PRESS

23' - Sve veća gužva pred golom Gritebusta, ređaju se centaršutevi sa leve i desne strane, ali nikako da jedna lopta bude dovoljno "oštra" za šut. Žuti karton za Zeku!

16' -
Vrlo zapažen Vukanović do sada, skače na centaršut Gobeljića, a s obzirom na to da su u kaznenom prostoru i Pavkov i Ivanić - već sada se može reći da je ovo jedan od planova Zvezde večeras. Centaršutevi između štopera Kopenhagena...

10' -
Videli smo nekoliko kontri Kopenhagena, pa dobar napad Zvezde po levoj strani koji se završio sa dva uzastopna šuta Gobeljića - na suprotnoj strani. Bez uspeha.

2' -
Dobro kretanje Pavkova i greška Nelsona posle koga Vukanović kreće na loptu, a onda ga ruši Varela sa leđa. Slobodnjak za Zvezdu sa 18 metara!

I ništa... Probao je Marko Marin, u golmanov ugao, morao je da interveniše. I minut kasnije Miloš Degenek na drugoj stativi skače, ali je na pravom mestu postavljem Gritebust, početak kojim će Milojević biti zadovoljan.

Izvor: MONDO


1' -
Meč je počeo!

- Tribine su odlično ispunjene...

- Pogled na istočnu tribinu na desetak minuta pred meč.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Na tribinama su i navijači Kopenhagena...

Izvor: MN PRESS

- El-Fardu Ben i zvanično nije spreman da počne ovaj meč, pa je tako prvi put u Evropi starter Vukanović. Napadač sa Komorskih Ostrva je ipak na klupi, a osim njega tu su još i Popović, Pankov, Babić, Žander, Simić i Boaći. To znači da nema Jevtovića koji je bio starter u prošlom meču u Evropi protiv Helsinkija.

- Uskoro očekujemo sastave timova...

- Na dva sata do utakmice u Beogradu je tačno 30 stepeni Celzijusa.

N   A   J   A   V   A

Dan velikog ispita je stigao!

Fudbaleri Crvene zvezde od 20.45 na svom stadionu igraju protiv Kopenhagena prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona (prenos na TV Arena Sport 1 i RTS 1).

Iako je ovo "samo prvo poluvreme", crveno-belima će morati da pokažu mnogo bolje igre nego u prethodnim duelima sa litvanskom Suduvom i finskim Helsinkijem kako bi za nedelju dana u Danskoj mogli da se nadaju prolazu.

U nadi da će im doneti sreću, Zvezdine fudbalere je na dan utakmice posetio mališan Srećko Ristić (11). Posebna želja dečaka iz Aranđelovca, koji boluje od cerebralne paralize, bila je da upozna trenera Vladana Milojevića i napadača Ričmonda Boaćija, a družio se i sa ostalim igračima koji će večeras pokušati da mu ispune želju i savladaju Kopenhagen.

zvezda
Izvor: YouTube/Zvezda Kids

Iako im je dolazak na trening protekao u veselom raspoloženju, crveno-bele je potom sačekala informacija da bi Mohamed El Fardu Ben mogao da preskoči utakmicu zbog povrede mišića. Reprezentativac Komora je prethodnih dana trenirao smanjenim intenzitetom, a ukoliko ne bude bio u postavi, njegovo mesto očekuje se da zauzme Aleksa Vukanović.

Ostanite uz MONDO, pratićemo utakmicu uživo uz izveštaje našeg reportera sa stadiona, ali i "hajlajtse" sa meča koje ekskluzivno možete da pogledate kod nas.

Evo i nekih ranijih vesti u vezi sa duelom Crvene zvezde i Kopenhagena:

- Za utakmicu vlada veliko interesovanje.

Anketa

Da li dolazite na utakmicu?

  • Da

    50% (1)

  • Ne

    50% (1)

  • Možda

    0% (0)


- Očekivani sastav Crvene zvezde.

- Iz Danske za MONDO o zanimljivostima u vezi sa ekipom Kopenhagena.

- Konferencija za medije Vladana Milojevića.

- Konferencija za medije Stalea Solbakena.

-Bojan Đorđić o golu protiv Odenzea.

-Utakmicu će suditi Portugalac.

- Ako prođe, Zvezda će igrati protiv Jang Bojsa iz Švajcarske.

- Ako ispadne, Zvezda će igrati protiv Rige ili ponovo Helsinkija.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOS

NEMA DILEME PENAL CIST KO SUZA ZVJEZDA NEMA SANSE U DANSKOJ

Pavle

Ovaj nazovi ga,sudija,nemoze suditi ni pjetlicima u bilo kojoj ligi.......nevidjena kradja i pljacka......strasno.........hmmmmm,boze ti sačuva........toliko

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC