• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hotelijeri i ugostitelji: Hvala Vladi što nije pooštrila mjere, bolje je da radimo

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske "Horeka" zahvalno je Republičkom štabu za vanredne situacije i Vladi Srpske što nisu pooštrili epidemiološke mjere i na iskazanom razumijevanju, rečeno je na današnjoj pres konferenciji.

 Horeca RS hvala vladi što nije pooštrila mjere Izvor: Mondo - Bojana Ninković

Tim potezom je omogućen nastavak rada ovog sektora pod dosadašnjim uslovima rada, izjavio je danas predsjednik Udruženja Dalibor Šajić.

"Bolje je da radimo nego da budemo zatvoreni, iako sada radimo pod otežanim uslovima privređivanja. Mi takođe želimo da zajedno sa institucijama podignemo nivo odgovornog ponašanja u ugostiteljskim objektima i hotelima", rekao je Šajić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će, s ciljem odgovornog ponašanja, ugostitelji i hotelijeri izraditi prigodne plakate i flajere koji će biti postavljeni na ulazima u objekte sa porukom o tome kako da se građanin odgovorno ponaša u ugostiteljskom objektu, kao i da će u te objekte uvesti kovid–redare.

Šajić je podsjetio da slijedi pojačana kontrola epidemioloških mjera od inspekcijskih i drugih nadležnih organa, navodeći da ugostitelji i hotelijeri podržavaju sankcionisanje svakog neodgovornog ponašanja.

On je dodao da je ovo udruženje prije desetak dana uputilo dopis nadležnim institucijama u vezi sa dogovorom oko načina izmirivanja neizmirenih obaveza, i to bez kamata, kada se stanje normalizuje.

Jučerašnji pres: Tražili nadkonadu ako mjere budu pooštrene

Predstavnici udruženja ''Horeka" i juče su održali pres konferenciju na kojoj su se požalili da je ovaj sektor u veoma teškoj finasijskoj situaciji koju bi restriktivnije mjere dodatno pojačale.

Daliboj Šajić je na toj pres konferenciji rekao da bi u slučaju pooštravanja mjera predstavnici ovog sektora od institucija tražili određenu vrstu nadoknade, "jer ako propisuju nešto čime ih oštećuju onda je logično i da ih obeštete."

"Prve projekcije Udruženja ukazuju da bi u slučaju donošenja restriktivnijih mjera za posljedicu imalo otpuštanje između 1.000 i 2.000 radnika u ugostiteljstvu, kao i gašenje velikog broja poslovnih subjekata koji djeluju u ovoj djelatnosti...S obzirom na fiinansijsku i svaku drugu iscrpljenost poslodavaca iz oblasti ugostiteljstva i turizma, kao i neefikasnost restriktivnijih mjera provedenih u zemljama regiona i šire, Udruženje smatra neprihvatljivim donošenje restriktivnijih mjera koje bi se odnosile na ovaj sektor bez obzira da li se radilo o skraćenju radnog vremena ili zabrani rada," piše u jučeršnjem saopštenju udruženja ''Horeka''.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE